PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.

vojnički pasulj
Printscreen/Youtube

Potrebno je:

  • 500 g pasulja
  • 1 glavica luka
  • 2-3 čena belog luka
  • šargarepa
  • 100 g masti ili ulja
  • so, biber
  • kašika mlevene paprike
  • kašika suvog biljnog začina
  • list lovora
  • suva paprika, jedna
  • peršunov list
  • kašika brašna

Priprema:

Potopite opran pasulj  u vodu i ostavite ga potopljenog najmanje sat. Potom ocedite vodu, sipajte novu i kuvajte pasulj 15 minuta. Ponovo ocedite vodu, u pasulj dodajte pola seckanog luka, nalijte vodu i pustite da se kuva. Ugrejati masnoću i dodajte drugu polovinu luka, seckanu šargarepu, sušenu papriku koja je pre toga odstojala dva sata u hladnoj vodi i lovor. Kratko propržite i dodajte u pasulj koji se kuva. U preostalu masnoću dodati kašiku brašna,beli luk, mlevenu papriku, izmešajte pa kratko propržite, manje od minut i dodajte u pasulj. Kada pasulj omekša, dodajte začin, posolite i zapržite pripremljenom zaprškom, uz stalno mešanje pasulja da se zaprška ne zgrudva.Pasulj sa zaprškom kuvajte još 20-30 minuta, posle čega isključite šporet, i dodajte samleveni biber, sitno seckani peršunov list. Ako vam nije dovoljno slano, dosolite.Prijatno!

@moja.trpeza Melanzane alle parmigiana Sastojci: 1 patlidžan 100g rendanog sira 100ml pelata 50g parmezana Priprema: Iseckajte patlidžan, izgrilujte i ohladite. U posudu za pečenje sipajte pelat, pa složite red patlidžana, rendanog sira i parmezana. Ponovite postupak i završite sa kašikom pelata. Zapečite 10 minuta na 200°C. Uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #melanzane ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading