NAPRAVITE NAJBOLJE KNEDLE ZA SUPU Poslušajte ove savete i biće bolje od onih kupovnih
Supa sa domaćim knedlama ume da bude izazov jer one ne ispadnu uvek baš najbolje. Dodajte ulje, umutite belanca i još nekoliko trikova i biće fenomenalne.
Ulje dodajte u smesu da se knedle ne bi lepile. Važno je i da prvo belanca umutite, penasto, pa tek onda dodajete žumanca.
Potrebno je za knedle
- 1 jaje
- 1 kašičica ulja
- prstohvat soli
- 4 ravne supene kašike griza
Priprema
Odvojite žumanca od belanca, pa belance penasto umutite. Dodajte žumance i promešajte da se sastojci sjedine. Sipajte ulje i griz pa lagano promešajte i po potrebi, dodajte još jednu kašiku griza. Treba da dobijete gušću ali ne previše gustu smesu. Pustite 10 minuta da nabubri. Prvo kašiku umočite u supu pa uzimajte od smese, ali nemojte skroz da punite kašiku, i lagano spuštajte u šerpu. Stavite poklopac i ostavite da se kuvaju nekih 5 minuta.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)