NAPRAVITE NAJBOLJE KNEDLE ZA SUPU Poslušajte ove savete i biće bolje od onih kupovnih
Supa sa domaćim knedlama ume da bude izazov jer one ne ispadnu uvek baš najbolje. Dodajte ulje, umutite belanca i još nekoliko trikova i biće fenomenalne.
Ulje dodajte u smesu da se knedle ne bi lepile. Važno je i da prvo belanca umutite, penasto, pa tek onda dodajete žumanca.
Potrebno je za knedle
- 1 jaje
- 1 kašičica ulja
- prstohvat soli
- 4 ravne supene kašike griza
Priprema
Odvojite žumanca od belanca, pa belance penasto umutite. Dodajte žumance i promešajte da se sastojci sjedine. Sipajte ulje i griz pa lagano promešajte i po potrebi, dodajte još jednu kašiku griza. Treba da dobijete gušću ali ne previše gustu smesu. Pustite 10 minuta da nabubri. Prvo kašiku umočite u supu pa uzimajte od smese, ali nemojte skroz da punite kašiku, i lagano spuštajte u šerpu. Stavite poklopac i ostavite da se kuvaju nekih 5 minuta.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)