NAPRAVITE NAJBOLJE KNEDLE ZA SUPU Poslušajte ove savete i biće bolje od onih kupovnih
Supa sa domaćim knedlama ume da bude izazov jer one ne ispadnu uvek baš najbolje. Dodajte ulje, umutite belanca i još nekoliko trikova i biće fenomenalne.
Ulje dodajte u smesu da se knedle ne bi lepile. Važno je i da prvo belanca umutite, penasto, pa tek onda dodajete žumanca.
Potrebno je za knedle
- 1 jaje
- 1 kašičica ulja
- prstohvat soli
- 4 ravne supene kašike griza
Priprema
Odvojite žumanca od belanca, pa belance penasto umutite. Dodajte žumance i promešajte da se sastojci sjedine. Sipajte ulje i griz pa lagano promešajte i po potrebi, dodajte još jednu kašiku griza. Treba da dobijete gušću ali ne previše gustu smesu. Pustite 10 minuta da nabubri. Prvo kašiku umočite u supu pa uzimajte od smese, ali nemojte skroz da punite kašiku, i lagano spuštajte u šerpu. Stavite poklopac i ostavite da se kuvaju nekih 5 minuta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)