PICA MARGARITA Slasna i sočna, po receptu bez premca
Fenomenalan italijanski specijalitet, prste da poližete.
Sastojci
Za testo;
- 1 dl mlake vode
- 1 dl mlakog mleka
- 1/4 kocke kvasca
- 1 kašičica šećera
- 350 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika maslinovog ulja
Za premazivanje:
- 2 dl soka od paradajza
- 2 kašike paradajz pelata
- 10 listova bosiljka
- 1 kašičica origana
Za fil:
- 200 g gaude
- 1 veći paradajz
- po želji listovi bosiljka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izmrvljen kvasac i šećer dodajte u mlako mleko. Pustite da nadođe oko 5 minuta. Sipajte vodu, kvasac i nadošao kvasac, kao i so, pa zamesite glatko testo. Umešajte ulje u testo pa ostavite da se udvostruči. Zatim pripremite preliv. Umešajte sok od paradajza, pelat, peršun i origano. Zatim premesite nadošlo testo pa pustite par minuta da odmori, zatim rastanjite u formi kruga. U pleh obložen pek papirom pa izbockajte viljuškom i prelijte smesom od paradajza i bosiiljka. Pospite rendanim sirom. Pecite dok se sir ne otopi, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Oljuštite paradajz pa ga secite na kriške. Nakon što se sir otopi izvadite picu iz rerne pa naređajte paradajz i listove bosiljka. Pecite još 5 do 7 minuta. Izvadite iz rerne za 5 do 7 minuta. Pustite da se malo prohladi, pa secite picu na parčad željene veličine i služite.
Možda vas zanima:
PICA MARGARITA Nosi ime po čuvenoj kraljici, a pravi je raj za nepca
Smatra se da je čuveni italijanski specijalitet posvećen kraljici Margariti Savojskoj, zbog čega i nosi njeno ime.
MARGARITA Omiljena pica u domaćoj varijanti, za lepo veče sa prijateljima
Priprema nije komplikovana, pa će uspeti i potpunim početnicima.
KROASAN PICA IZ DUBAIJA SRUŠILA MREŽE Hrskava i zlatna, nećete moći da prestanete da jedete
Samo dodajte prilog po želji.
BRZE PICA ROLNICE Mekane i vazdušaste, savršene za lepo druženje sa prijateljima
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)