PICA MARGARITA Slasna i sočna, po receptu bez premca
Fenomenalan italijanski specijalitet, prste da poližete.
Sastojci
Za testo;
- 1 dl mlake vode
- 1 dl mlakog mleka
- 1/4 kocke kvasca
- 1 kašičica šećera
- 350 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika maslinovog ulja
Za premazivanje:
- 2 dl soka od paradajza
- 2 kašike paradajz pelata
- 10 listova bosiljka
- 1 kašičica origana
Za fil:
- 200 g gaude
- 1 veći paradajz
- po želji listovi bosiljka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izmrvljen kvasac i šećer dodajte u mlako mleko. Pustite da nadođe oko 5 minuta. Sipajte vodu, kvasac i nadošao kvasac, kao i so, pa zamesite glatko testo. Umešajte ulje u testo pa ostavite da se udvostruči. Zatim pripremite preliv. Umešajte sok od paradajza, pelat, peršun i origano. Zatim premesite nadošlo testo pa pustite par minuta da odmori, zatim rastanjite u formi kruga. U pleh obložen pek papirom pa izbockajte viljuškom i prelijte smesom od paradajza i bosiiljka. Pospite rendanim sirom. Pecite dok se sir ne otopi, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Oljuštite paradajz pa ga secite na kriške. Nakon što se sir otopi izvadite picu iz rerne pa naređajte paradajz i listove bosiljka. Pecite još 5 do 7 minuta. Izvadite iz rerne za 5 do 7 minuta. Pustite da se malo prohladi, pa secite picu na parčad željene veličine i služite.
Možda vas zanima:
PICA MARGARITA Nosi ime po čuvenoj kraljici, a pravi je raj za nepca
Smatra se da je čuveni italijanski specijalitet posvećen kraljici Margariti Savojskoj, zbog čega i nosi njeno ime.
MARGARITA Omiljena pica u domaćoj varijanti, za lepo veče sa prijateljima
Priprema nije komplikovana, pa će uspeti i potpunim početnicima.
KROASAN PICA IZ DUBAIJA SRUŠILA MREŽE Hrskava i zlatna, nećete moći da prestanete da jedete
Samo dodajte prilog po želji.
BRZE PICA ROLNICE Mekane i vazdušaste, savršene za lepo druženje sa prijateljima
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)