PICA MARGARITA Slasna i sočna, po receptu bez premca

Izvor: Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan italijanski specijalitet, prste da poližete.

pica margarita
Shutterstock

Sastojci
Za testo;

Možda vas zanima:

  • 1 dl mlake vode
  • 1 dl mlakog mleka
  • 1/4 kocke kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 350 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika maslinovog ulja

Za premazivanje:

  • 2 dl soka od paradajza
  • 2 kašike paradajz pelata
  • 10 listova bosiljka
  • 1 kašičica origana

Za fil:

  • 200 g gaude
  • 1 veći paradajz
  • po želji listovi bosiljka

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izmrvljen kvasac i šećer dodajte u mlako mleko. Pustite da nadođe oko 5 minuta. Sipajte vodu, kvasac i nadošao kvasac, kao i so, pa zamesite glatko testo. Umešajte ulje u testo pa ostavite da se udvostruči. Zatim pripremite preliv. Umešajte sok od paradajza, pelat, peršun i origano. Zatim premesite nadošlo testo pa pustite par minuta da odmori, zatim rastanjite u formi kruga.  U pleh obložen pek papirom pa izbockajte viljuškom i prelijte smesom od paradajza i bosiiljka. Pospite rendanim sirom. Pecite dok se sir ne otopi, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Oljuštite paradajz pa ga secite na kriške. Nakon što se sir otopi izvadite picu iz rerne pa naređajte paradajz i listove bosiljka. Pecite još 5 do 7 minuta. Izvadite iz rerne za 5 do 7 minuta. Pustite da se malo prohladi, pa secite picu na parčad željene veličine i služite.

Ukusna i sočna pasta u crvenom sosu Sastojci: 300g paste 100g crnog luka 100g šargarepe 200ml pelat sosa 100g praške šunke Ulje, so, biber Priprema: Iseckajte luk i šargarepu, propržite na ulju. Za to vreme skuvajte pastu 8 minuta. Dodajte seckanu šunku u dinstani luk, prelijte pelat sosom, pa sve dobro promešajte. Dodajte skuvanu pastu, promešajte i poslužite. Uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

Komentari (0)