SOČNE I UKUSNE, ALI BEZ PREVIŠE MASNOĆE, PRSTE DA POLIŽETE Recept za najsočnije faširane šnicle, omiljeno jelo svih gurmana
Ovo morate probati...
Domaće faširane šnicle su odličan izbor za brz i ukusan ručak, a uz ovaj jednostavan recept, biće sočne i ukusne, ali bez previše masnoće. Jela od mlevenog mesa su omiljena u srpskoj kuhinji, a faširane šnicle su posebno voljene jer se brzo pripremaju i odlično se slažu sa različitim prilozima poput krompira, pirinča, graška, pirea i salata.
Ako izbegavate prženje u puno ulja, možete ih pripremiti u rerni, gde se koristi samo malo ulja za premazivanje pleha. Ovaj način pripreme omogućava da šnicle ostanu sočne zahvaljujući jajima, a uz pravi miks začina, biće odličnog ukusa.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 2 jajeta
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 50 g prezli
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica suvog začina
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica majčine dušice
- malo ulja
Priprema:
Sitno iseckajte crni i beli luk i pomešajte ih s mlevenim mesom i majčinom dušicom.
Zamesite rukom, pa dodajte jaja, so, biber, suvi začin, mlevenu papriku i prezle. Sve umesite tako da dobijete finu, kompaktnu smesu.
Oblikujte u loptice, pa ih spljeskajte tako da dobijete pljeskavice.
Ređajte u pleh, koji ste prethodno premazali uljem, piše Glossy.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, oko 45 minuta.
Bonus video:
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)