SAVRŠEN RIŽOTO Piletina mu daje poseban šmek, ukusa koji se pamti

Izvor: Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Uživajte u pravoj eksploziji ukusa.

rižoto
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 2 komada pilećih prsa
  • 200 g integralnog pirinča
  • 1 glavica luka 
  • 2 čena belog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 šargarepa
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • maslinovo ulje
  • 400 ml vode
  • peršun

Priprema:

Isecite piletinu na kockice. Šargarepu, luk i papriku iseckajte na sitne kockice. Propržite seckani luk u tiganju, na zagrejanom maslinovom ulju. Kad dobije boju dodajte piletinu i pržite dok ne omekša. Dodajte sitno seckanu šargarepu, papriku i beli luk, a po potrebi sipajte vodu. Posolite, pobiberite i začinite suvim biljnim začinom.Dodajte pirinač i kuvajte. Pospite rižoto seckanim peršunom i služite. Prijatno!

 

Komentari (0)