PIRE OD KARFIOLA Još sočniji i kremastiji od onog klasičnog, postaće novo omiljeno jelo
Dodajte kao prilog uz meso i uživajte.
Potrebno je:
- 2 srednje glavice karfiola, samo cvetovi
- 170 g krem sira, omekšanog
- 80 ml mleka
- so
- sveže mleveni crni biber
- sveže seckani vlašac, za ukras
- maslac, za serviranje
Priprema:
Vodu prokuvajte u loncu pa dodajte cvetove karfiola i kuvajte 10 minuta, sve dok ne omekšaju. Ocedite pa pritisnite papirnim ubrusima, da skinete višak vode. Potom vratite u šerpu pa izgnječite gnječilicom za krompir, sve dok karfiol ne postane gladak, pa umešajte još nekoliko kašika mleka. Potom dekorišite pire vlašcem i biberom pa prelijte sa malo putera.
Možda vas zanima:
PIRE OD KARFIOLA Sočan prilog koji super ide uz meso i ribu, a izuzetno zdrav
Kremast i lagan, pravićete stalno.
KREMASTI PIRE OD KARFIOLA SAVRŠEN PRILOG Dodajte meso i uživajte u slasnom obroku
Kremast i lagan, bićete oduševljeni.
PIRE OD KARFIOLA Drugačiji i kremast, postaće vaše novo omiljeno jelo
Sočan i kremast, samo dodajte pire po želji.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)