PIRE OD KARFIOLA Još sočniji i kremastiji od onog klasičnog, postaće novo omiljeno jelo
Dodajte kao prilog uz meso i uživajte.
Potrebno je:
- 2 srednje glavice karfiola, samo cvetovi
- 170 g krem sira, omekšanog
- 80 ml mleka
- so
- sveže mleveni crni biber
- sveže seckani vlašac, za ukras
- maslac, za serviranje
Priprema:
Vodu prokuvajte u loncu pa dodajte cvetove karfiola i kuvajte 10 minuta, sve dok ne omekšaju. Ocedite pa pritisnite papirnim ubrusima, da skinete višak vode. Potom vratite u šerpu pa izgnječite gnječilicom za krompir, sve dok karfiol ne postane gladak, pa umešajte još nekoliko kašika mleka. Potom dekorišite pire vlašcem i biberom pa prelijte sa malo putera.
Možda vas zanima:
PIRE OD KARFIOLA Sočan prilog koji super ide uz meso i ribu, a izuzetno zdrav
Kremast i lagan, pravićete stalno.
KREMASTI PIRE OD KARFIOLA SAVRŠEN PRILOG Dodajte meso i uživajte u slasnom obroku
Kremast i lagan, bićete oduševljeni.
PIRE OD KARFIOLA Drugačiji i kremast, postaće vaše novo omiljeno jelo
Sočan i kremast, samo dodajte pire po želji.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)