PIRE OD KARFIOLA Još sočniji i kremastiji od onog klasičnog, postaće novo omiljeno jelo

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Dodajte kao prilog uz meso i uživajte.

pire od karfiola
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 2 srednje glavice karfiola, samo cvetovi
  • 170 g krem sira, omekšanog
  • 80 ml mleka
  • so
  • sveže mleveni crni biber
  • sveže seckani vlašac, za ukras
  • maslac, za serviranje

Priprema:

Vodu prokuvajte u loncu pa dodajte cvetove karfiola i kuvajte 10 minuta, sve dok ne omekšaju. Ocedite pa pritisnite papirnim ubrusima, da skinete višak vode. Potom vratite u šerpu pa izgnječite gnječilicom za krompir, sve dok karfiol ne postane gladak, pa umešajte još nekoliko kašika mleka. Potom dekorišite pire vlašcem i biberom pa prelijte sa malo putera.

MAŠNICE OD TESTA Sastojci: 300g brašna T-400 200g kukuruznog brašna 2 jaja 250ml mleka Kvasac za pecivo Ulje So Šećer Priprema: Umutiti jaja, kvasac i mleko, pa dodati ulje i ostaviti 10 minuta da kvasac počne delovati. Dodati brašna, so i šećer, pa mesiti dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostaviti da nadodje 20 minuta. Oblikovati male loptice, razvaljati i na tri dela zarezati gornji i donji deo. Sklopiti svaki deo tako da dobijete oblik mašnice. Stavite na pleh sa papirom za pečenje, premazati žumancem i po želji ukrasiti. Peći na 180°C 20 minuta. Pokriti krpom da omekšaju i poslužiti.dobili ste savršene mašnice u par koraka iznenadite svoje goste kulinarskim sposobnostima! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

Komentari (0)