NAJUKUSNIJI BURGERI Slasni i ukusni, ovakve do sada niste jeli

Ivana Pavlović

20:00

Sezonski recepti 0

Biće nikad ukusniji, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

burgeri
unsplash.com

Potrebno je:

  • 500 g mlevene junetine
  • topljeni sir, 4 listića
  • 2 zemičke
  • paradajz
  • glavica crnog luka
  • kiseli krastavčići
  • 1 kašika majoneza
  • 1 kašika kečapa
  • kašikica senfa
  • biber, so, ljuta paprika, beli luk u granulama

Priprema:

Junetinu oblikujte u lopticu pa je stavite u zagrejan i nauljen tiganj. Snažno pritisnite da dobije formu burgera pa pecite sa obe strane. Prekrijte listićima otopljenog sira. Meso izvadite pa stavite sa strane. Luk isecite na kolutove pa propržite dobro u tiganju. Zatim presecite zemičke pa ih zagrejte u tiganju. Onda isecite paradajz i krastavčiće na kolutove. Zasebno umutite sos od majoneza, senfa, kečapa, ljute papričice, belog luka i rendanog krastavca. Obe zemičke premažite sosom. Dodajte prženi luk, krastavčiće, meso i sveži paradajz.

@moja.trpeza Čokolada od pistaćija 🍫 Sastojci: 200g čokolade za topljenje 50g pistaći kreme Dekoracija po želji (indijski orah, badem, gumene bombone) Priprema: 1. Topite čokoladu na pari dok se ne otopi. 2. Pripremite kalup i prelijte otopljenom čokoladom. 3. Preko čokolade sipajte pistaći kremu i napravite šare po želji. 4. Dodajte dekoraciju po izboru (gumene bombone, indijski orah, badem). 5. Stavite u zamrzivač na 15 minuta da se stegne. Brza i jednostavna čokolada, spremna za nekoliko minuta! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #recept #cokolada #viral #viralvideo #fyp #foryou ♬ original sound - Moja Trpeza
Tagovi:

Komentari (0)

Loading