SOČNE ĆUFTE OD LEBLEBIJA Ukusne i drugačije, osvojiće vas od prvog zalogaja
Slasno jelo raspametiće sve koji ga budu probali.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

SOČNE ĆUFTICE SA KROMPIR PIREOM Jelo koje svi vole, u savršenom spoju ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.

PILEĆE ĆUFTE U BELOM SOSU Mekane i sočne, a držaće vas dugo sitim
Soćno jelo za gurmane i one izbirljive.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Jelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Pospite svežim peršunom i služite tople.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Dugo će vas držati sitim, ukusa koji priča priče
Fenomenalne i sočne, prste da poližete.
Za ćufte:
- 1 konzerva leblebija
- 40 g prezli
- 1 jaje
- pola glavice crnog luka
- 1 čen belog luka (rendan)
- 1 mala šargarepa (rendana)
- 2 kašike seckanog peršuna
- pola kašičice mlevenog kima
- so i biber
Za sos:
- 1 mali luk (sitno isečen)
- 3 čena belog luka (grubo iseckana)
- 2 kašike brašna
- 2 kašičice slatke dimljene paprike
- 1 kašičica sušenog origana
- 180 ml mleka
- 180 ml bujona od povrća
- 2 kašičice limunovog soka
- so i biber
Još:
- 60 ml maslinovog ulja
- seckani peršun
Priprema:
Iz konzerve izvadite leblebije pa ih ocedite i isperite pod mlazom vode. Izgnječite pire pa dodajte prezle, razbijte jaje,seckani crni luk, rendani beli luk, rendanu šargarepu, seckani peršun, kim i začinite solju i bibero izmešajte dok se dobro ne sjedini, pa izgnječite dok ne dobijete teksturu poput paste. Rukama oblikujte ćuftice. Potom zagrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite. Izvadite iz tiganja pa ostavite sa strane. Napravite sos od paprike pa dodajte seckani crni i beli luk, i neprestano mešajte. Dodajte brašno posle 2 do 3 minuta pa nastavite da mešate. Dodajte papriku i origano pa brzo mešajte. Onda sipajte mleko i bujon, pa nastavite da mešate. Onda limunov sos pomešajte sa solju i biberom pa pomešajte. Ćufte vratite nazad u tiganj pa lagano okrećite svaku da budu skroz prelivene sosom. Prodinstajte još 2 do 3 minuta.

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Komentari (0)