SOČNE ĆUFTE OD LEBLEBIJA Ukusne i drugačije, osvojiće vas od prvog zalogaja
Slasno jelo raspametiće sve koji ga budu probali.
Potrebno je:
Za ćufte:
- 1 konzerva leblebija
- 40 g prezli
- 1 jaje
- pola glavice crnog luka
- 1 čen belog luka (rendan)
- 1 mala šargarepa (rendana)
- 2 kašike seckanog peršuna
- pola kašičice mlevenog kima
- so i biber
Za sos:
- 1 mali luk (sitno isečen)
- 3 čena belog luka (grubo iseckana)
- 2 kašike brašna
- 2 kašičice slatke dimljene paprike
- 1 kašičica sušenog origana
- 180 ml mleka
- 180 ml bujona od povrća
- 2 kašičice limunovog soka
- so i biber
Još:
- 60 ml maslinovog ulja
- seckani peršun
Priprema:
Iz konzerve izvadite leblebije pa ih ocedite i isperite pod mlazom vode. Izgnječite pire pa dodajte prezle, razbijte jaje,seckani crni luk, rendani beli luk, rendanu šargarepu, seckani peršun, kim i začinite solju i bibero izmešajte dok se dobro ne sjedini, pa izgnječite dok ne dobijete teksturu poput paste. Rukama oblikujte ćuftice. Potom zagrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite. Izvadite iz tiganja pa ostavite sa strane. Napravite sos od paprike pa dodajte seckani crni i beli luk, i neprestano mešajte. Dodajte brašno posle 2 do 3 minuta pa nastavite da mešate. Dodajte papriku i origano pa brzo mešajte. Onda sipajte mleko i bujon, pa nastavite da mešate. Onda limunov sos pomešajte sa solju i biberom pa pomešajte. Ćufte vratite nazad u tiganj pa lagano okrećite svaku da budu skroz prelivene sosom. Prodinstajte još 2 do 3 minuta.
Možda vas zanima:
ĆUFTE OD PATLIDŽANA ZA PRAVE GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Toliko su sočne da će biti super i sutradan kada ih podgrejete
Najbolje služite uz krompir pire.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)