SOČNE ĆUFTE OD LEBLEBIJA Ukusne i drugačije, osvojiće vas od prvog zalogaja
Slasno jelo raspametiće sve koji ga budu probali.
Potrebno je:
Za ćufte:
- 1 konzerva leblebija
- 40 g prezli
- 1 jaje
- pola glavice crnog luka
- 1 čen belog luka (rendan)
- 1 mala šargarepa (rendana)
- 2 kašike seckanog peršuna
- pola kašičice mlevenog kima
- so i biber
Za sos:
- 1 mali luk (sitno isečen)
- 3 čena belog luka (grubo iseckana)
- 2 kašike brašna
- 2 kašičice slatke dimljene paprike
- 1 kašičica sušenog origana
- 180 ml mleka
- 180 ml bujona od povrća
- 2 kašičice limunovog soka
- so i biber
Još:
- 60 ml maslinovog ulja
- seckani peršun
Priprema:
Iz konzerve izvadite leblebije pa ih ocedite i isperite pod mlazom vode. Izgnječite pire pa dodajte prezle, razbijte jaje,seckani crni luk, rendani beli luk, rendanu šargarepu, seckani peršun, kim i začinite solju i bibero izmešajte dok se dobro ne sjedini, pa izgnječite dok ne dobijete teksturu poput paste. Rukama oblikujte ćuftice. Potom zagrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite. Izvadite iz tiganja pa ostavite sa strane. Napravite sos od paprike pa dodajte seckani crni i beli luk, i neprestano mešajte. Dodajte brašno posle 2 do 3 minuta pa nastavite da mešate. Dodajte papriku i origano pa brzo mešajte. Onda sipajte mleko i bujon, pa nastavite da mešate. Onda limunov sos pomešajte sa solju i biberom pa pomešajte. Ćufte vratite nazad u tiganj pa lagano okrećite svaku da budu skroz prelivene sosom. Prodinstajte još 2 do 3 minuta.
Možda vas zanima:
ĆUFTE OD PATLIDŽANA ZA PRAVE GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Toliko su sočne da će biti super i sutradan kada ih podgrejete
Najbolje služite uz krompir pire.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)