ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Dugo će vas držati sitim, ukusa koji priča priče

Izvor: Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalne i sočne, prste da poližete.

ćufte
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 6 kašika prezli
  • mleveni biber
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • suvi biljni začin, origano, bosiljak
  • kašika brašna
  • 500 ml paradajz sosa

Priprema

Crni i beli luk sitno iseckajte pa pomešajte sa mlevenim mesom. Umešajte jedno jaje, 6 kašika prezli (po potrebi više), malo mlevenog bibera, kašika suvog biljnog začina. Sjedinite dobro pa pustite da odstoji u frižideru oko sat vremena. Rukom oblikujte loptice pa ih propržite na ulju na laganoj vatri. Nakon što porumene sa svih strana, umešajte kašiku brašna pa pržite dok dobro ne porumene. Dodajte kašiku brašna pa umešajte paradajz sos i vodu. Začinite sos pa krčkajte sa ćuftama još 20 ak minuta na tihoj vatri.Služite uz pire krompir.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading