SVINJSKI KARE SA JABUKAMA Slasno jelo u savršenom spoju ukusa, za prave gurmane
Fenomenalno jelo pogodno je za svaku svečanu trpezu.

Potrebno je:
- 1 kg svinjskog karea
- 300 g mesnate slanine
- 2 velike jabuke
- 50 g integralnog keksa
- 30 g rendanog parmezana
- grančica žalfije
- maslinovo ulje
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Vrhove kostiju koji vire iz karea pažljivo očistite između svake kosti. Operite jabuke ali nemojte da ih ljuštite. Onda isecite na četvrtine pa uklonite semenke i isecite na tanke kriške. Onda posolite i pobiberite svaki usek, pa u njih dodajte tanke kriške jabuke. Iseckajte sitno žalfiju pa dodajte zdrobljeni keks i rendani parmezan. Kare obilno pospite spremljenom mešavinom. Listovima slanine obložite meso pa ga po želji uvežite kanapom. Potom prebacite u pleh sa malo maslinovog ulja. Rasporedite listiće žalfije i pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Napola pečeno meso prekrijte aluminijumskom folijom pa nastavite pečenje.

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Komentari (0)