SVINJSKI KARE SA JABUKAMA Slasno jelo u savršenom spoju ukusa, za prave gurmane
Fenomenalno jelo pogodno je za svaku svečanu trpezu.
Potrebno je:
- 1 kg svinjskog karea
- 300 g mesnate slanine
- 2 velike jabuke
- 50 g integralnog keksa
- 30 g rendanog parmezana
- grančica žalfije
- maslinovo ulje
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Vrhove kostiju koji vire iz karea pažljivo očistite između svake kosti. Operite jabuke ali nemojte da ih ljuštite. Onda isecite na četvrtine pa uklonite semenke i isecite na tanke kriške. Onda posolite i pobiberite svaki usek, pa u njih dodajte tanke kriške jabuke. Iseckajte sitno žalfiju pa dodajte zdrobljeni keks i rendani parmezan. Kare obilno pospite spremljenom mešavinom. Listovima slanine obložite meso pa ga po želji uvežite kanapom. Potom prebacite u pleh sa malo maslinovog ulja. Rasporedite listiće žalfije i pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Napola pečeno meso prekrijte aluminijumskom folijom pa nastavite pečenje.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)