SVINJSKI KARE SA JABUKAMA Slasno jelo u savršenom spoju ukusa, za prave gurmane

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalno jelo pogodno je za svaku svečanu trpezu.

svinjski kare sa jabukama
Printscreen

Potrebno je:

  • 1 kg svinjskog karea
  • 300 g mesnate slanine
  • 2 velike jabuke 
  • 50 g integralnog keksa
  • 30 g rendanog parmezana 
  • grančica žalfije
  • maslinovo ulje 
  • so
  • biber 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Vrhove kostiju koji vire iz karea pažljivo očistite između svake kosti. Operite jabuke ali nemojte da ih ljuštite. Onda isecite na četvrtine pa uklonite semenke i isecite na tanke kriške. Onda posolite i pobiberite svaki usek, pa u njih dodajte tanke kriške jabuke. Iseckajte sitno žalfiju pa dodajte zdrobljeni keks i rendani parmezan. Kare obilno pospite spremljenom mešavinom. Listovima slanine obložite meso pa ga po želji uvežite kanapom. Potom prebacite u pleh sa malo maslinovog ulja. Rasporedite listiće žalfije i pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Napola pečeno meso prekrijte aluminijumskom folijom pa nastavite pečenje.

Bezglutenska Pita Sastojci: 2 jaja 150 g grčkog jogurta 100 ml mleka 200 g kukuruznih pahuljica (kornfleks) Priprema: 1. U činiju razbijete 2 jaja, pa dodate grčki jogurt i mleko. Sve dobro umutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. 2. Dodajte kornfleks i dobro promešajte dok ne omekšaju. 3. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. 4. Pecite 15 minuta na 200°C, dok ne postane zlatno i čvrsto. 5. Kada je pita pečena, iseckajte je i poslužite uz jogurt po želji. Napomena: Mleko, jaja i grčki jogurt ne sadrže gluten. Međutim, kukuruzne pahuljice (kornfleks) mogu sadržavati gluten, zavisno od brenda i načina obrade. Preporučuje se da proverite etiketu i odaberete one koje su označene kao "bez glutena". Prijatno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept #viral_video ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

 

 

Tagovi:

Komentari (0)