PEČEN PROKELJ OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Dodajte omiljeni prilog i uživajte u obroku

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz zelenu salatu.

prokelj
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g prokelja
  • 3-4 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • morska so, biber
  • 100 g susama

Priprema:

Operite prokelj pa očistite oštećene listiće i svaku lopticu presecite na pola. Zatim ga pospite maslinovim uljem i belim lukom u prahu. Posolite i pobiberite pa začinite. Zatim promešajte prokelj pa ga pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda promešajte povrće da bude pečeno sa svih strana. Susam pržite sve dok ne promeni boju, na tihoj vatri. Pečen prokelj izvadite iz rerne pa stavite u keramičku posudu i pospite susamom. Zatim prelijte maslinovim uljem. 

Hrskavi štapići Sastojci: 300 g brašna T-400 250 g kukuruznog brašna 1 jaje 250 ml mleka 20 g kvasca 2 kašike ulja So, šećer Susam, lan (za posipanje) Priprema: Umutiti jaje, kvasac i mleko, pa ostaviti 10 minuta da nadođe. Dodati oba brašna, so, šećer i ulje, pa zamesiti glatko testo. Ostaviti 30 minuta da naraste. Premesiti, oblikovati loptice i ostaviti još 10 minuta. Svaku lopticu razvaljati i uplesti u pletenicu. Ređati na pleh, posuti susamom i lanom, pa peći 15 minuta na 200°C. Poslužiti tople i uživati u hrskavim štapićima! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf #foryou #foryoupage #fyf ♬ оригинальный звук - ꧁𝕊𝕠𝕦𝕝꧂ Watch on TikTok

Komentari (0)