Hrskavi prokelj i slanina mogu biti i fantastična salata, dodajte heljdu i ručak je gotov
Ako volite prokelj i slaninu, salata će biti odlična opcija i da je poenseteposao. Napravite je dan pre i čuvajte u frižideru.
Hrskavi prokelj sa slaninicom
SASTOJCI:
500 g prokelja
100 g slanine
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika tahinija
1 limun
200 g fete, kozjeg sira ili drugog sira po želji
so, biber
PRIPREMA:
Slaninu iseckajte na komadiće i stavite na zagrejani tiganj. Dodajte 5 kašika vode i ostavite da kuva dok voda ne ispari. Nakon toga slanina će postati hrskava. Izvadite iz tiganja i u istu masnoću dodajte prepolovljen prokelj. Pecite ih sa svih strana. U veću činiju stavite prokelj, slaninu i po želji dodajte fetu ili neki drugi sir. U posebnoj posudi pomešajte sok jednog limuna, tahini i maslinovo ulje. Posolite i pobiberite. Preliv pomešajte s prokeljom i slaninom, pa poslužite kao toplu ili hladnu salatu. Možete dodati i heljdu ili pirinač kako bi salata bila još zasitnija.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
Komentari (0)