Hrskavi prokelj i slanina mogu biti i fantastična salata, dodajte heljdu i ručak je gotov
Ako volite prokelj i slaninu, salata će biti odlična opcija i da je poenseteposao. Napravite je dan pre i čuvajte u frižideru.

Hrskavi prokelj sa slaninicom
SASTOJCI:
500 g prokelja
100 g slanine
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika tahinija
1 limun
200 g fete, kozjeg sira ili drugog sira po želji
so, biber
PRIPREMA:
Slaninu iseckajte na komadiće i stavite na zagrejani tiganj. Dodajte 5 kašika vode i ostavite da kuva dok voda ne ispari. Nakon toga slanina će postati hrskava. Izvadite iz tiganja i u istu masnoću dodajte prepolovljen prokelj. Pecite ih sa svih strana. U veću činiju stavite prokelj, slaninu i po želji dodajte fetu ili neki drugi sir. U posebnoj posudi pomešajte sok jednog limuna, tahini i maslinovo ulje. Posolite i pobiberite. Preliv pomešajte s prokeljom i slaninom, pa poslužite kao toplu ili hladnu salatu. Možete dodati i heljdu ili pirinač kako bi salata bila još zasitnija.

ZELENI ROLAT Kremasto predjelo biće gotovo očas posla, a nikad sočnije
Sočan rolat savršen za uskršnju trpezu.

PALAČINKE OD HELJDE Zdrave i ukusne, samo dodajte prilog po želji
Dodajte džem ili krem, ili neki slani prilog.

SAHER TORTA Raskošna poslastica ukusa koji se pamti, za savršen vikend
Osvežavajuća čokoladna poslastica za prave sladokusce.

PUNJENA PLEĆKA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, poćiće vam voda na usta
Sočno i slasno jelo raspametiće vas od prvog zalogaja.

USKRŠNJA POGAČA Svečana i mekana kao duša, a biće super i hladna
Slasna i sočna, ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)