Hrskavi prokelj i slanina mogu biti i fantastična salata, dodajte heljdu i ručak je gotov
Ako volite prokelj i slaninu, salata će biti odlična opcija i da je poenseteposao. Napravite je dan pre i čuvajte u frižideru.
Hrskavi prokelj sa slaninicom
SASTOJCI:
500 g prokelja
100 g slanine
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika tahinija
1 limun
200 g fete, kozjeg sira ili drugog sira po želji
so, biber
PRIPREMA:
Slaninu iseckajte na komadiće i stavite na zagrejani tiganj. Dodajte 5 kašika vode i ostavite da kuva dok voda ne ispari. Nakon toga slanina će postati hrskava. Izvadite iz tiganja i u istu masnoću dodajte prepolovljen prokelj. Pecite ih sa svih strana. U veću činiju stavite prokelj, slaninu i po želji dodajte fetu ili neki drugi sir. U posebnoj posudi pomešajte sok jednog limuna, tahini i maslinovo ulje. Posolite i pobiberite. Preliv pomešajte s prokeljom i slaninom, pa poslužite kao toplu ili hladnu salatu. Možete dodati i heljdu ili pirinač kako bi salata bila još zasitnija.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)