POGAČICE SA ČVARCIMA Mekane i slasne,a nimalo ne zaostaju za onim iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

POGAČICE SA ČVARCIMA Mekane i slasne, još bolje od onih iz pekare
Slasne i ukusne, najbolje služite uz šolju jogurta.

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Slasne i drugačije, a osvajaju od prvog zalogaja
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.

POGAČICE SA ČVARCIMA Najbolje služite uz šolju jogurta, za savršen doručak
Ukusne i drugačije, pravićete stalno.
Za testo:
- 500 ml svežeg mleka
- 1 ravna kašika kokosovog šećera
- 1 sveži kvasac
- 850g pšeničnog glatkog brašna
- 100 ml maslinovog ulja
- 200 g kisele pavlake
- 3 ravne kašičice soli
Za nadev:
- 500 g domaćih čvaraka
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zagrejte mleko sa šećerom, da bude mlako. Onda skinite sa vatre pa dodajte u izmrvljeni kvasac te pospite prstohvatom brašna. Ostavite tako 20 minuta, dok se kvasac ne aktivira. Usitnite čvarke u blenderu, dok ne dobijete gusti nadev. U jednu posudu stavite brašno, ulje, pavlaku i so, pa zamesite glatko testo. Ostavite tako na toplom, da se smesa duplira. Premesite testo, pa ga razvucite na debljinu od pola cm. Premažite sa pola nadeva od čvaraka. Sa donje strane preklopite testo prema sredini pa gornju prema sredini, sredina testa se treba samo dodirivati te desnu stranu prema sredini pa levu takođe. Ostavite tako 10 minuta. Ponovite postupak sa ostatkom nadeva, ali ga preklapajte suprotno od prvog puta, pa opet ostavite 10 minuta. Okrenite naopako testo, pa ga razvijte oko 2cm na pobrašnjenoj podlozi. Režite čašicom do određene veličine. Razvijte ponovo ostatak testa, dok ne utrošite sav materijal. Tepsiju obložite papirom za pečenje, pa u nju ređajte pogačice. Pecite pogačice 10 do 15 minuta, odnosno dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Gosti će je obožavati, a skroz je kremasta i slasna
Služite uz meso ili ribu.

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.
Komentari (0)