ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Klasik koji nikada ne dosadi, ukusa koji priča priče
Dodajte prilog i uživajte.
Potrebno je:
- 250 g makarone
- 200 g rendanog sira
- 500 ml mleka
- 2 kašike brašna
- 2 kašike maslaca
- prezle 50 g
- prstohvat muskatnog oraha
- so
- biber
Priprema:
Rerenu zagrejte na 180 stepeni. Makarone skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, da budu al dente. Onda ih procedite i ostavite sa strane. Malac otopite na srednjoj vatri u velikom tiganju.Zatim, dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Polako sipajte mleko, uz neprestano mešanje, dok smesa na postane glatka.Umešajte rendani sir u sos pa mešajte dok se skroz ne otopi. Posolite i pobiberite pa umešajte muskantni oraščić. Zatim dodajte kuvane makarone i dobro promešajte. Vatrostalnu posudu pospite prezlama pa prebacite i pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Jeftino jelo koje pomera granice dobrog ukusa, za vikend koji se pamti
Kremaste i zasitne, nestaće sa stola odmah.
MAKARONE SA VIRŠLAMA Jednostavni ručak koji pomera granice dobrog ukusa, u pravoj eksploziji ukusa
Prave se brzo i lako, a ukućani će ih obožavati.
MAKARONE SA SLANINICOM I BROKOLIJEM Savršene za brzi ručak ili večeru, jelo koje će gurmani obožavati
Pravi se brzo i lako, a ukusa koji priča priče.
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Slasno jelo koje se pravi brzo i lako, od jeftinih sastojaka
Ukućani će stajati u redu za još.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)