PROLEĆNI POTAŽ Krem čorba od pečuraka puna vitamina, krepi organizam u trenu
Kremast i lagan, prava vitaminska bomba.
Potrebno je:
- 250 g šampinjona
- 250 g bukovača
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
- 1 šargarepa
- 1 litar povrtnog ili pilećeg bujona
- 200 ml biljne pavlake za kuvanje
- ulje za prženje
- so i biber po ukusu
- sveži peršun (sitno iseckan)
Priprema:
U šerpi zagrejte ulje, dodajte luk i beli luk i pržite dok ne omekšaju. Dodajte iseckane pečurke i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte iseckan krompir, šargarepu i bujon. Dodajte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite potaž po ukusu. Kuvajte još nekoliko minuta. Poslužite posuto sa svežim peršunom.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.
POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
PROLEĆNI POTAŽ OD PEČURAKA Pun vitamina i zdrav, okrepiće vas u trenu, a preukusan
Kremast i lagan, savršenog ukusa.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)