POTAŽ OD BROKOLIJA Kremast i lagan, a greje dušu i telo
Služite toplo.
Potrebno je:
- 1 veći brokoli, očišćen i naseckan na manje komade
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 krompira, oljuštena i iseckana na kolutove
- 4 šolje povrtnog bujona
- pola šolje pavlake (po izboru)
- 2 kašike maslaca ili maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Maslinovo ulje zagrejte na srednje jakoj vatri. Dodajte crni i beli luk pa dinstajte sve dok ne omekša, oko 5 minuta. Umešajte krompir i brokoli pa dinstajte još 5 minuta, uz povremeno mešanje. Onda nalijte bujon pa pustite da proključa. Zatim smanjite temperaturu pa pokrijte i kuvajte sve dok povrće ne omekša, oko 15 do 20 miinuta. Izblendajte u blenderu sve dok smesa ne postane glatka. Onda vratitie na šporet pa posolite i pobiberite. Na kraju, dodajte u potaž pavlaku i dobro promešajte.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD BROKOLIJA Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu
Dodajte tost ili prilog po želji.
POTAŽ OD BROKOLIJA Kremast i lagan, okrepiće vas u trenu
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
POTAŽ OD BROKOLIJA Sočan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Potaž kao osmišljen za hladne dane, sipaćete tanjir više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)