MONTEKRISTO SENDVIČI Slasni i hrskavi, za gurmanski doručak
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju na prvi zalogaj.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PALENTA SENDVIČI SOČNIJI OD KLASIČNIH Smažu se za tren oka, za savršen početak dana
Ako volite klasične sendviče, ove sa palentom ćete da obožavate.

SENDVIČI OD PLAVOG PATLIDŽANA Delikates koji se ne odbija, u spoju sa sirom koji se topi u ustima
Drugačiji sendviči oduševiće i one koji ne vole plavi patlidžan.

FRANCESINHA Sendviči iz Portugalije kojima popularnost samo raste, a pravi raj za gurmane
Portugalski specijalitet koji se ne odbija, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

GURMANSKI SENDVIČI Portugalski specijalitet osvaja na prvi zalogaj
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela. Naizgled obični sendviči, obiluju brojnim slojevima tostiranog hleba, mesa, kobasice, šunke i sira. Prelivaju se paradajz sosom, pivom i vinom, a služe uglavnom uz pomfrit. Smatra se da je kreator ovog sočnog jela Danijel de Silva, koji je 1960-ih u pokrajini Alentežo odlučio da prodaje čuveni senvič croque monsieur prilagođen ukusu lokalnog stanovništva. Nije uspeo u toj nameri tamo, ali je zato sendvič zaživeo u Portu. Nikako nije obrok koji se jede s nogu, već gurmanski delikates koji će vas satima držati sitim.
- 6 većih kriški tost hleba
- 4 šnita šunke ili pršute
- 12 kašika izrendane gaude
- 6 kašičica majoneza
Za pohovanje
- 2 jajeta
- 5 kašičica mleka
- prstohvat soli
- 2 kašike putera
Priprema sendviča
Izrendajte sitno gauda sir. Odsecite koricu sa 3 kriške tost hleba, tako će se sendvič bolje sjediniti s jajima. i Svaku krišku premažite sa po 1 kašičicom majoneza. Preko majoneza rasporedite po 2 kašike izrendanog sira. Na dve kriške preko sira staviti po 1 šnit šunke, a treću krišku hleba ostaviti po strani Jednu krišku hleba sa šunkom prebacite preko druge kriške, tako da šunka ostane na gornjoj strani. Preko šunke pritisnite rukom, ili nekom kuhinjskom daščicom da bi se slojevi stanjili i bolje prionuli izmedju sebe. Zatim, obe priljubljene kriške hleba sastavite s trećom kriškom koju smo ostavili po strani. Ponovo sve tri kriške lagano pritisnite dlanom ili daščicom. Postupak ponovite sa drugim sendvičem.
Pohovanje sendviča
Umutite viljuškom jaja, mleko i prstohvat soli, u plitkoj činiji. Uključite ringlu da se greje na umerenoj vatri. Stavite puter u tiganju da se otopi i umereno zagreje. Možete da pržite svaki sendvič posebno sa po 1 kašikom putera, ili u većem tiganju da pržite oba sendviča zajedno. Sendvič umočite u umućena jaja s mlekom i okrećite ga tako da svaka stranica bude obložena jajima. Nemojte da natapate predugo da se sendvič ne bi raskvasio. Sendvič stavite u tiganj sa zagrejanim puterom i pržite po nekoliko minuta sa svake strane. U toku prženja okretaćite sendvič ga da bi se ravnomerno ispržio. Nemojte da pržite na visokoj temperaturi, da nam sendvič ne bi pregoreo. Izvadite i stavite sendvič na upijajuću hartiju. Zatim ga presecite po dijagonali. Prijatno!

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.

SOČNI GULAŠ SA PIVOM Jelo za gurmane i one izbirljive ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, pravićete stalno.

KROASAN SA ČOKOLADOM ZA SAVRŠEN VIKEND Mekan i vazdušast, a topi se u ustima
Mirisni kroasani u savršenom spoju sa čokoladom oduševiće sve koji ih budu probali.

PROLEĆNI KROMPIRIĆI U KREMASTOM SOSU Za obrok koji se pamti
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)