MEDENO SRCE NA VODI Dekorativni kolač koji uspeva i početnicima, za prave sladokusce

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Priprema je tako jednostavna, a ukrasiće svaku trpezu.

medeno srce na vodi
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 šolje vode 
  • 2 šolje brašna
  • 2 šolje šećera
  • 1 kesica cimeta
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 2 kašike kakaoa
  • 4-5 kašika džema od šljiva
  • posna čokolada

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite vodu, brašno, šećer, cimet, sodu bikarbonu,  kakao i  džem od šljiva. Pleh obložite pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kalupima u obliku srca secite gotov kolač ps svaki prelijte otopljenom posnom čokoladom. Bon appetit!

@moja.trpeza ŽU ŽU NA ZDRAVIJI NAČIN Sastojci: 500 g brašna T-400 1 jaje 250 ml mleka 1 Kesica kvasca Ulje So Šećer Priprema: U posudu sipati jaje, kvasac i mleko, pa ostaviti 10 minuta da odstoji. Dodati brašno, so i šećer, zatim mesiti dok ne dobijemo glatko testo. Ostaviti da naraste 20 minuta. Od testa praviti manje kuglice, nauljiti ih i razvaljati oklagijom. Svaku kuglicu iseći na 6 delova. Četiri dela presaviti kako bismo dobili listove, a zatim ih slagati jedan na drugi. Preostala dva dela omotati sa strane kako bi testo zadržalo oblik. Postupak ponoviti sa svim kuglicama. Premazati žumancetom, posuti susamom i peći na 180°C oko 20 minuta. Pečeni žu žu poslužiti topli – savršena zdravija zamena bez maslaca! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept ♬ original sound - Colin 🛠️

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading