POSNE KIFLICE NA VODI Mekane i jeftine, a smažu se očas posla
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
Potrebno je:
- 600 g brašna
- 1 kvasac
- 450 ml vode
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
Za premaz:
- šaka susama
- 50 ml vode
- 1 kašičica brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte vodu, izmrvljeni kvasac i šećer. Zamesite testo, pa pokrijte krpom i ostavite na toplom da se udvostruči. Onda premesite testo, pa ponovo pokrijte i ostavite da naraste. Na pobrašnjenoj površini podelite testo na 16 delova, pa oblikujte loptice. Svaku lopticu oklagijom razvucite u oblik elipse, pa zarolajte. Prebacite na pleh obložen pek papirom. Zasebno pomešajte vodu, brašno i susam, pa premažite svaku kiflicu. Pecite kiflice 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni nekih 10 minuta pa smanjite na 200 i pecite još 10 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
KIFLICE NA VODI SE RAZGRABE U TRENU Zahvaljujući ovom triku će biti mekane kao duša
Sočne i mekane, pravićete i kada nije post.
POSNE KIFLICE Brze i vazdušaste, a biće super i kada se ohlade
Služite uz džem ili posnu paštetu.
DOMAĆE KIFLICE Posne, savršene vruće, a biće super i hladne, i dupla mera će biti malo!
Posne i slasne, savršene za doručak ili večeru.
KIFLICE SA POSNIM MAJONEZOM Biće još bolje od onih iz pekare
Najbolje služite uz posni jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)