DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Slasne i drugačije, a osvajaju od prvog zalogaja
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.
Potrebno je:
- 900 g mekog brašna
- 1 jaje
- 1 paketic kvasca
- 0,5 l mleka
- 2 dl ulja
- 3-4 male kašike soli
- 1 kašika šećera
- nadev
- 350 g čvaraka
- 70-100 g domaće masti
- 2 male kašičice bibera
- soli po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 225 stepeni. Sameljite čvarke i dodajte mast, so i biber. Razmutite kvasac u 1 dl mlakof mleka, pa dodajte kašiku šećera,malo brašna i ostavite da se aktivira. Prvo samleti cvarke i dodati mast, so i biber. Trebalo bi da izgleda kao pasta. Zatim, u brašno dodajte sve sastojke i zamesite testo. Pokrijte i ostavite da naraste, oko 45 minuta. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo. Površinu premažite filom od čvaraka pa uvijte u rolnu, napravite pletenicu i uvrnite u oblik puža. Pokrijte i ostavite da odmori pola sata. Zatim, testo razvaljajte na debljinu 2,5 cm pa nožem zasecite praveći male kvadratiće. Onda modlom pravite pogačie. Ostavite još 15 minuta da narastu pa premažite razmućenim žumancetom sa malo ulja. Pecite pogačice oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 225 stepeni.
Možda vas zanima:
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.
SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.
POGAČICE SA ČVARCIMA Držaće vas dugo sitim, a odlično se slažu sa jogurtom ili kiselim mlekom
Slasne i drugačije, zaboravićete na pekaru.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Prave se brzo i jednostavno, a nestaju iz vangle još brže
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)