DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Slasne i drugačije, a osvajaju od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.

pogačice sa čvarcima
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 900 g mekog brašna
  • 1 jaje
  • 1 paketic kvasca
  • 0,5 l mleka
  • 2 dl ulja
  • 3-4 male kašike soli
  • 1 kašika šećera
  • nadev
  • 350 g čvaraka
  • 70-100 g domaće masti
  • 2 male kašičice bibera
  • soli po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 225 stepeni. Sameljite čvarke i dodajte mast, so i biber. Razmutite kvasac u 1 dl mlakof mleka, pa dodajte kašiku šećera,malo brašna i ostavite da se aktivira. Prvo samleti cvarke i dodati mast, so i biber. Trebalo bi da izgleda kao pasta. Zatim, u brašno dodajte sve sastojke i zamesite testo. Pokrijte i ostavite da naraste, oko 45 minuta. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo. Površinu premažite filom od čvaraka pa uvijte u rolnu, napravite pletenicu i uvrnite u oblik puža. Pokrijte i ostavite da odmori pola sata. Zatim, testo razvaljajte na debljinu 2,5 cm pa nožem zasecite praveći male kvadratiće. Onda modlom pravite pogačie. Ostavite još 15 minuta da narastu pa premažite razmućenim žumancetom sa malo ulja. Pecite pogačice oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 225 stepeni. 

BADEMOVO MLEKO BEZ GRIŽE SAVESTI - POSNO Napravite ukusno bademovo mleko za dane posta! Potopite sirovi badem u vodu, a kada omekša, izblendajte ga sa čašom vode, kašikom meda i kašikom kokosovog praha. Procedite i uživajte bez griže savesti! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #almondmilk ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)