PROLEĆNE PATLIDŽAN ROLNICE Sočne i slasne, nema ko vam neće tražiti recept
Neodoljive i slasne, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 3 patlidžana
- 2 jajeta
- 100 g kačkavalja
- 100 g kravljeg sira
- šaka peršuna
- 1 čen belog luka
- 2 kašike majoneza
- 1 paradajz za dekoraciju
- so i biber po ukusu
- ulje - za prženje
Priprema:
Isecite patlidžane po dužini na kriške debljine oko 3-5 mm, pa stavite u činiju, posolite i ostavite 15 minuta da puste sok. Onda ih isperite hladnom vodom i osušite ubrusom. U zagrejanom tiganju sa malo ulja pržite patlidžane, sa obe strane, sve dok ne porumene. Kačkavalj narendajte na sitno rende, a feta sir i kuvana jaja na krupno. Iseckajte sitno peršun. U jednoj posudi sjedinite rendani sir, jaja, seckan peršun, naseckan beli luk, so, biber i dve kašike majoneza. Na jednu ivicu prženog patlidžana nanesite kašičicu fila, a preko list peršuna i traku paradajza. U rolat uvijte patlidžan sa filom. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Prijatno!
Možda vas zanima:
GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
ROLNICE SA MESOM RAJ ZA NEPCA Po receptu iz starog rokovnika, nema ko će im odoleti
Sočne i slasne, savršene za doručak ili večeru.
BRZE ROLNICE SA SIROM Savršene za doručak ili večeru, a još ukusnije od onih iz pekare
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
ROLNICE SA PEČURKAMA Savršen spoj palačinki i sočnog nadeva, ovakve sigurno niste jeli
Savršene za doručak ili večeru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)