PROLEĆNE PATLIDŽAN ROLNICE Sočne i slasne, nema ko vam neće tražiti recept

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Neodoljive i slasne, nestaće sa stola odmah.

prolećne patlidžan rolnice
Printscreen

Potrebno je:

  • 3 patlidžana
  • 2 jajeta
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g kravljeg sira
  • šaka peršuna
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike majoneza
  • 1 paradajz za dekoraciju
  • so i biber po ukusu
  • ulje - za prženje

Priprema:

Isecite patlidžane po dužini na kriške debljine oko 3-5 mm, pa stavite u činiju, posolite i ostavite 15 minuta da puste sok. Onda ih isperite hladnom vodom i osušite ubrusom. U zagrejanom tiganju sa malo ulja pržite patlidžane, sa obe strane, sve dok ne porumene. Kačkavalj narendajte na sitno rende,  a feta sir i kuvana jaja na krupno. Iseckajte sitno peršun. U jednoj posudi sjedinite rendani sir, jaja, seckan peršun, naseckan beli luk, so, biber i dve kašike majoneza. Na jednu ivicu prženog patlidžana nanesite kašičicu fila, a preko list peršuna i traku paradajza. U rolat uvijte patlidžan sa filom. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal.  Prijatno!

 

@moja.trpeza Savršen kolač sa dva sastojka Sastojci: 300 g kiselih jabuka 🍏 150 g posne crne čokolade 🍫 Priprema: 1. Jabuke ogulite, očistite od semenki i iseckajte na manje komade. 2. Kuvajte ih na šporetu 15 minuta dok ne omekšaju. 3. Ostavite da se prohlade, a za to vreme otopite posnu crnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. 4. Jabuke i otopljenu čokoladu dobro izblendirajte dok ne dobijete glatku smesu. 5. Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i ostavite da se stegne u frižideru najmanje 2 sata. 6. Secite na komade i poslužite uz zamrznuto voće ili prelivene posnom belom čokoladom. Brzo, jednostavno i ukusno! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #recept #cokolada #viral #viralvideo #fyp #foryoupage #recipe #fypシ゚ ♬ Aesthetic - Tollan Kim

 

Komentari (0)

Loading