IMAM BALDI Turski punjeni patlidžan savršen za dane posta, prste da poližete
Legenda kaže da je u porobljenom Konstatinopolju imam pao s minareta kada je osetio miris ovog ukusnog jela.
Potrebno je
- 1 kg plavog patlidžana
- 3 paradajza
- 2 dl soka od paradajza
- 4 čena crnog luka
- 2 dl maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- prstohvat šećera, cimeta, peršuna i mirođije
Priprema
Patlidžane prepolovite po dužini, sredinu sa semenkama izdubite i odstranite kašikom tako da dobijete patlidžane koji podsećaju na lađe. Posolite ih i ostavite da ostoje neko vreme kako bi pustili vodu. Za to vreme propržite na ulju crni luk koji ste prethodno iseckali. Dodajte iseckan beli luk i pradajz, a zatim začinite mirođijom i peršunom. Dodajte so, biber, malo cimeta i šećera. Ako želite možete da dodate i malo ljute papričice. Patlidžane isperite vodom i poređajte u vatrostalnu činiju ili pleh. Pripremljenim nadevom ih napunite i prelijte najpre maslinovim uljem a potom sokom od paradajza. Pecite u rerni oko 40 minuta dok ne uvri tečnost. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
IMAM BALDI GREJE DUŠU I TELO Zbog njega je i hodža pao u nesvest
Savršeno za dane posta, ili one koji vode računa o ishrani.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)