PILEĆE ĆUFTE U BELOM SOSU Mekane i sočne, a držaće vas dugo sitim
Soćno jelo za gurmane i one izbirljive.
Za pileće ćufte:
- 500 g mlevenog pilećeg mesa
- mala glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- pola šolje prezli
- ćetvrtina šolje parmezana
- četvrtina šolje peršuna
- So i biber
- 2 kašike maslinovog ulja
Za beli sos:
- dve kašike putera
- dve kašike brašna
- dve šolje mleka
- pola šolje pilećeg bujona
- četvrtina šolje parmezana
- so
- biber po ukusu
- prstohvat muskatnog oraha
Priprema:
U jednoj velikoj posudi pomešajte mleveno pileće meso, sitno iseckan crni luk, sitno iseckan beli luk, jaje, prezle, rendani parmezan, peršun, so i biber. Izmešajte dobro da se sastojci sjedine. Rukom oblikujte ćugte. Pržite ćufte u zagrejanom ulju na srednjoj temperaturi, dok ne porumene, oko 10 do 12 minuta. Zasebno otopite puter na srednjoj temperaturi, pa dodajte brašno i mešajte oko dva minuta. Postepeno sipajte mleko i pileći bujon, uz neprestano mešanje. Kuvajte uz mešanje još 5 do 7 minuta, dok se sos ne zgusne. Zatim dodajte rendani parmezan, so, muskantni orašćić i biber. Kuvajte još dva do tri minuta dok se sir ne otopi. Ćufte prelijte belim sosom, pa kuvajte dva do tri minuta, dok se ne zagreju.
Možda vas zanima:
ĆUFTE OD PATLIDŽANA ZA PRAVE GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Toliko su sočne da će biti super i sutradan kada ih podgrejete
Najbolje služite uz krompir pire.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)