PILEĆE ĆUFTE U BELOM SOSU Mekane i sočne, a držaće vas dugo sitim

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Soćno jelo za gurmane i one izbirljive.

pileće ćufte u belom sosu
Shutterstock

Za pileće ćufte:

Možda vas zanima:

  • 500 g mlevenog pilećeg mesa
  • mala glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 jaje
  • pola šolje prezli
  • ćetvrtina šolje parmezana
  • četvrtina šolje peršuna 
  • So i biber
  • 2 kašike maslinovog ulja

Za beli sos:

  • dve kašike putera
  • dve kašike brašna
  • dve šolje mleka
  • pola šolje pilećeg bujona
  • četvrtina šolje parmezana
  • so
  • biber po ukusu
  • prstohvat muskatnog oraha

Priprema:

U jednoj velikoj posudi pomešajte mleveno pileće meso, sitno iseckan crni luk, sitno iseckan beli luk, jaje, prezle, rendani parmezan, peršun, so i biber. Izmešajte dobro da se sastojci sjedine. Rukom oblikujte ćugte. Pržite ćufte u zagrejanom ulju na srednjoj temperaturi, dok ne porumene, oko 10 do 12 minuta. Zasebno otopite puter na srednjoj temperaturi, pa dodajte brašno i mešajte oko dva minuta. Postepeno sipajte mleko i pileći bujon, uz neprestano mešanje. Kuvajte uz mešanje još 5 do 7 minuta, dok se sos ne zgusne. Zatim dodajte rendani parmezan, so, muskantni orašćić i biber. Kuvajte još dva do tri minuta dok se sir ne otopi. Ćufte prelijte belim sosom, pa kuvajte dva do tri minuta, dok se ne zagreju.

POSLASTICA ZA SAMO 100 DINARA (posno) Savršena poslastica za posne dane: ogulite jabuku, očistite je od semenki i stavite da se kuva s narom, vodom i 3 kašike šećera na tihoj vatri. Kad jabuke poprime boju nara, skinite ih sa vatre i poslužite s malo meda i, po želji, orasima. #trpeza #mojatrpeza #post #posnahrana #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ Pretty (Sped Up) - MEYY

Komentari (0)