PILEĆE ĆUFTE U BELOM SOSU Mekane i sočne, a držaće vas dugo sitim
Soćno jelo za gurmane i one izbirljive.
Za pileće ćufte:
- 500 g mlevenog pilećeg mesa
- mala glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- pola šolje prezli
- ćetvrtina šolje parmezana
- četvrtina šolje peršuna
- So i biber
- 2 kašike maslinovog ulja
Za beli sos:
- dve kašike putera
- dve kašike brašna
- dve šolje mleka
- pola šolje pilećeg bujona
- četvrtina šolje parmezana
- so
- biber po ukusu
- prstohvat muskatnog oraha
Priprema:
U jednoj velikoj posudi pomešajte mleveno pileće meso, sitno iseckan crni luk, sitno iseckan beli luk, jaje, prezle, rendani parmezan, peršun, so i biber. Izmešajte dobro da se sastojci sjedine. Rukom oblikujte ćugte. Pržite ćufte u zagrejanom ulju na srednjoj temperaturi, dok ne porumene, oko 10 do 12 minuta. Zasebno otopite puter na srednjoj temperaturi, pa dodajte brašno i mešajte oko dva minuta. Postepeno sipajte mleko i pileći bujon, uz neprestano mešanje. Kuvajte uz mešanje još 5 do 7 minuta, dok se sos ne zgusne. Zatim dodajte rendani parmezan, so, muskantni orašćić i biber. Kuvajte još dva do tri minuta dok se sir ne otopi. Ćufte prelijte belim sosom, pa kuvajte dva do tri minuta, dok se ne zagreju.
Možda vas zanima:
ĆUFTE OD PATLIDŽANA ZA PRAVE GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Toliko su sočne da će biti super i sutradan kada ih podgrejete
Najbolje služite uz krompir pire.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)