KEŠKUL Neodoljivi turski puding sa bademom i kokosom, za prave sladokusce

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

keškul
Shutterstock

Potrebno je:

Za bazu:

  • 1 litar mleka
  • 150 g šećera
  • pola šolje mlevenih badema
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

za sos:

  • 50 g kukuruznog ili pšeničnog skroba
  • 200 ml mleka
  • 1 jaje

za ukrašavanje:

  • Mleveni bademi, pistaći ili kokos

Priprema:

Na srednjoj temperaturi propecite malo bademe, uz konstantno mešanje, dok ne dobiju zlatnu boju. Nalijte litar mleka i šećer pa zagrejte, ali nemojte da provri. Pomešajte 200 ml mleka sa kukuruznim skrobom i jajetom, pa umutite žicom sve dok ne postane glatko. U tu smesu dodajte dve kutlače vrućeg mleka uz konstantno mešanje sve dok se smesa ne zagreje. Dodajte smesu na kraju, u vruće mleko uz neprestano mešanje, dok ne dobijete puding

 

@moja.trpeza Batat (slatki krompir) nije u srodstvu s običnim krompirom – pripada porodici povijuša. Poreklom je iz Srednje i Južne Amerike, a koristi se hiljadama godina. Bogat je vlaknima, vitaminima A i C, ima niži glikemijski indeks i više antioksidanasa. Može se peći, kuvati, pržiti ili praviti pire, dok su mu i listovi jestivi, pa se koriste u salatama i čorbama. #trpeza #mojatrpeza #batat #slatkikrompir #kuhinja #fyp #viral #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading