KEŠKUL Neodoljivi turski puding sa bademom i kokosom, za prave sladokusce
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
Potrebno je:
Za bazu:
- 1 litar mleka
- 150 g šećera
- pola šolje mlevenih badema
- 1 kašičica ekstrakta vanile
za sos:
- 50 g kukuruznog ili pšeničnog skroba
- 200 ml mleka
- 1 jaje
za ukrašavanje:
- Mleveni bademi, pistaći ili kokos
Priprema:
Na srednjoj temperaturi propecite malo bademe, uz konstantno mešanje, dok ne dobiju zlatnu boju. Nalijte litar mleka i šećer pa zagrejte, ali nemojte da provri. Pomešajte 200 ml mleka sa kukuruznim skrobom i jajetom, pa umutite žicom sve dok ne postane glatko. U tu smesu dodajte dve kutlače vrućeg mleka uz konstantno mešanje sve dok se smesa ne zagreje. Dodajte smesu na kraju, u vruće mleko uz neprestano mešanje, dok ne dobijete puding.
Možda vas zanima:
KAZANDIBI Jeftina turska poslastica koja se topi u ustima
Turski puding miluje nepca.
PUDING OD KRUŠAKA SE TOPI U USTIMA Gotov za 15 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Jednostavne pripreme i odličnog ukusa.
SAVRŠENSTVO UKUSA Puding od vanile koji će obožavati sve generacije, oduševite svoje najmilije danas
Pratite recept kako biste dobili klasičan puding od vanile, ili...
ČOKOLADNI PUDING ZA PRAVO UŽIVANJE Jednostavni desert koji se topi u ustima
Kremast i lagan, super za dolazak iznenadnih gostiju.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)