KEŠKUL Neodoljivi turski puding sa bademom i kokosom, za prave sladokusce
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

Potrebno je:
Za bazu:
- 1 litar mleka
- 150 g šećera
- pola šolje mlevenih badema
- 1 kašičica ekstrakta vanile
za sos:
- 50 g kukuruznog ili pšeničnog skroba
- 200 ml mleka
- 1 jaje
za ukrašavanje:
- Mleveni bademi, pistaći ili kokos
Priprema:
Na srednjoj temperaturi propecite malo bademe, uz konstantno mešanje, dok ne dobiju zlatnu boju. Nalijte litar mleka i šećer pa zagrejte, ali nemojte da provri. Pomešajte 200 ml mleka sa kukuruznim skrobom i jajetom, pa umutite žicom sve dok ne postane glatko. U tu smesu dodajte dve kutlače vrućeg mleka uz konstantno mešanje sve dok se smesa ne zagreje. Dodajte smesu na kraju, u vruće mleko uz neprestano mešanje, dok ne dobijete puding.
Možda vas zanima:

BRZI PUDING OD SAMO 2 SASTOJKA Ukusan kao da ste se trudili satima, zato najbolje stavite odmah duplu meru
Pravi se brzo i lako, a pojede očas posla.

KAZANDIBI Turski puding sa dugom istorijom, a mekan kao pamuk, prste da poližete
Kazandibi u prevodu znači dno kazana.

ČOKO ORANŽ PUDING Fenomenalni desert koji se smaže za tren oka, a uspeva i početnicima
Kremasti desert za sve prilike, otopićete se od miline.

KOKOS PUDING KREMASTIJI OD ONOG KLASIČNOG Topi se u ustima, a vraća u dane letovanja
Fenomenalan desert pravi se lako, a otopićete se od miline.

SIPANA PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja nestane sa stola čim se postavi
Neodoljiva i mirisna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PROJA SA SREMUŠEM Zasitna i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

POSNE SARMICE OD ZELJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočne i slasne, za savršen ručak.

VRANJANSKI PROPEĆ Jednostavna starinska pita sa sirom ukusa koji se pamti
Savršenog ukusa, pravićete stalno.

MEDENO SRCE NA VODI Kremasti kolač koji uspeva svima, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)