KROFNE SA DŽEMOM OD KAJSIJA Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Toliko su ukusne da ćete biti oduševljeni.

krofne sa džemom
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 50 g šećera
  • 1 kesica suvog kvasca (oko 7 g)
  • 2 jaja
  • 80 g putera (otopljenog)
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • džem od kajsija
  • ulje za prženje

 

Priprema:

Ugrejte mleko da bude mlako, dodajte šećer i kvasac. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira. U velikoj posudi prosejte brašno i dodajte prstohvat soli. U sredini brašna napravite udubljenje i dodajte aktivirani kvasac, jaja, otopljeni puter i ekstrakt vanile. Mešajte postepeno dodajući mleko, dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite da testo naraste na toplom mestu, otprilike 1-2 sata ili dok se udvostruči. Na srednjejakoj vatri, u dubokom loncu ugrejte ulje. Vlažnim rukama oblikujte male kuglice od testa i pažljivo ih spuštajte u vrelo ulje. Pržite dok krofne ne postanu zlatnosmeđe sa svih strana. Izvadite krofne iz ulja i stavite ih na papirni ubrus da biste upile višak ulja. Kada su krofne ohlađene, napravite male udubine u sredini svake krofne i stavite kašičicu džema od kajsija.

Da li ste znali da su rotkvice odlične za zdravlje!? Poboljšavaju varenje, podstiču detoksikaciju jetre, jačaju imunitet i pomažu kod hidratacije zbog visokog sadržaja vode. Takođe, mogu doprineti snižavanju krvnog pritiska i poboljšanju zdravlja kože. Dobro se kombinuju uz salate. 🥗 #trpeza #mojatrpeza #zdravahrana #detox #fyp #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

Komentari (0)