KROFNE SA DŽEMOM OD KAJSIJA Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane
Toliko su ukusne da ćete biti oduševljeni.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

DUBAI KROFNE Popularni desert po receptu koji će vas oboriti s nogu
Ako volite klasične krofne, njihovu Dubai varijantu ćete obožavati.

DOMAĆE KROFNE Slatke i mekane kao duša, a savršene uz šolju kafe
Savršene i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

DOMAĆE KROFNE Sočne i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru
Prelijte ih čokoladnim sosom ili pospite šećerom.

NEODOLJIVE KROFNE Trik kako da budu mekane i vazdušaste, a uspeće svima
Sočne i ukusne, a ukusa koji priča priče.
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 50 g šećera
- 1 kesica suvog kvasca (oko 7 g)
- 2 jaja
- 80 g putera (otopljenog)
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- džem od kajsija
- ulje za prženje
Priprema:
Ugrejte mleko da bude mlako, dodajte šećer i kvasac. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira. U velikoj posudi prosejte brašno i dodajte prstohvat soli. U sredini brašna napravite udubljenje i dodajte aktivirani kvasac, jaja, otopljeni puter i ekstrakt vanile. Mešajte postepeno dodajući mleko, dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite da testo naraste na toplom mestu, otprilike 1-2 sata ili dok se udvostruči. Na srednjejakoj vatri, u dubokom loncu ugrejte ulje. Vlažnim rukama oblikujte male kuglice od testa i pažljivo ih spuštajte u vrelo ulje. Pržite dok krofne ne postanu zlatnosmeđe sa svih strana. Izvadite krofne iz ulja i stavite ih na papirni ubrus da biste upile višak ulja. Kada su krofne ohlađene, napravite male udubine u sredini svake krofne i stavite kašičicu džema od kajsija.

KROFNE SA DŽEMOM OD KAJSIJA Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane
Toliko su ukusne da ćete biti oduševljeni.

KUPUSNIK Pita koja greje dušu i telo, a posna
Dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.

RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Savršen spoj ukusa u jelu koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog i uživajte.

SLASNE POGAČICE SA KAJMAKOM Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko
Prave se lako, a sočne i slasne.

ČUPAVCI Starinski slatkiš sa kokosom za sve svečene prilike, prste da poližete
Ako volite kokos, čupavce ćete obožavati.
Komentari (0)