POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Toliko su dobre da će ukućani stajati u redu za još
Sočne i slasne, zaboravićete da nedostaje meso.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNE LAZANJE Sočne i slasne, nestaće sa stola odmah
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.

POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji niko ne odbija, a ukućani će stajati u redu za još
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
- 15 listova posne testenine za lazanje
- 8 čenova belog luka, vrlo sitno naseckanih
- 400 g šampinjona
- 2 kašičice sušenog origana
- 2 praziluka, sitno iseckana
- 1 manji crveni luk
- 60 g brašna
- 800 ml sojinog mleka
- ½ kašičice muskatnog oraščića
- 450 g posnog biljnog sira
- 240 g posnog biljnog parmezana
- so i mleveni crni biber po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pečurke prodinstajte sa malo vode, origanom i belim lukom. Posolite i pobiberite. Dodajte pečurke pa prodinstajte dok ne krenu da puštaju sok. Onda umešajte praziluk i dinstajte još nekoliko minuta. Ostavite sa strane , pa pravite posni bešamel sos. U tiganju sa malo vode prodinstajte beli i crveni luk. Posolite, pa prodinstajte na srednjoj vatri, dok ne postane staklast. U tiganj stavite brašno, pa promešajte i nastavite da pržite. Nalijte sojino mleko i dobro promešajte. Onda umešajte muskantni oraščić u mleko, pa pustite da sos proključa na srednjoj vatri. Kuvajte dok ne postane dovoljno gust da prekrije poleđinu kašiku. Četvrtinu bešamel sosa stavite u vatrostalnu posudu za lazanje, pa ravnomerno rasporedite. Preko nanesite pet komada testenine, pa sipajte bešamel sos, pa trećinu pečuraka. Preko pospite po trećinu biljnog parmezana i sira. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, pa skinite foliju i dopecite još 15 minuta. Ostavite da lazanje odstoje 10 minuta pre rezanja.

POSNI PAPRIKAŠ SA ŠAMPINJONIMA Zasitno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Jedostavno jelo skupog ukusa zagrejaće vas u trenu.

POSNE LEPINJICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad ukusnije
Služite uz prilog po želji.

PLJESKAVICE OD POVRĆA Posne i slasne, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.

PUNJENI PARADAJZ SA MLEVENIM MESOM Sočni specijalitet od kog će vam poći voda na usta
Jelo koje će obožavati cela porodica.

POTAŽ OD POVRĆA Ukusan i kremast, a posan, okrepiće vas u trenu
Najbolje služite uz dvopek.
Komentari (0)