POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Toliko su dobre da će ukućani stajati u redu za još
Sočne i slasne, zaboravićete da nedostaje meso.
Potrebno je:
- 15 listova posne testenine za lazanje
- 8 čenova belog luka, vrlo sitno naseckanih
- 400 g šampinjona
- 2 kašičice sušenog origana
- 2 praziluka, sitno iseckana
- 1 manji crveni luk
- 60 g brašna
- 800 ml sojinog mleka
- ½ kašičice muskatnog oraščića
- 450 g posnog biljnog sira
- 240 g posnog biljnog parmezana
- so i mleveni crni biber po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pečurke prodinstajte sa malo vode, origanom i belim lukom. Posolite i pobiberite. Dodajte pečurke pa prodinstajte dok ne krenu da puštaju sok. Onda umešajte praziluk i dinstajte još nekoliko minuta. Ostavite sa strane , pa pravite posni bešamel sos. U tiganju sa malo vode prodinstajte beli i crveni luk. Posolite, pa prodinstajte na srednjoj vatri, dok ne postane staklast. U tiganj stavite brašno, pa promešajte i nastavite da pržite. Nalijte sojino mleko i dobro promešajte. Onda umešajte muskantni oraščić u mleko, pa pustite da sos proključa na srednjoj vatri. Kuvajte dok ne postane dovoljno gust da prekrije poleđinu kašiku. Četvrtinu bešamel sosa stavite u vatrostalnu posudu za lazanje, pa ravnomerno rasporedite. Preko nanesite pet komada testenine, pa sipajte bešamel sos, pa trećinu pečuraka. Preko pospite po trećinu biljnog parmezana i sira. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, pa skinite foliju i dopecite još 15 minuta. Ostavite da lazanje odstoje 10 minuta pre rezanja.
Možda vas zanima:
POSNE LAZANJE SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Fenomenalno jelo za prave gurmane, zaboravićete da nedostaje meso
Ukusa koji govori više od 1000 jezika.
POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.
LAZANJE SA GRAŠKOM Posne i slasne, pravi raj za nepca
Ukusno jelo obožavaće cela porodica.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)