LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Osvežavajući desert za prave sladokusce.

tart sa limunom
Shutterstock

Potrebno je:

Za podlogu:

  • 250 g običnog brašna, plus dodatno za posipanje
  • 70 g šećera u prahu
  • 125 g neslanog putera
  • 2 žumanceta

Za fil:

  • 5 jaja
  • 140 g šećera
  • 150 ml slatke pavlake
  • 100 ml limunovog soka
  • 2 kašike rendane limunove kore

Priprema:

Rernu zagrejte na 160 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa šećerom u prahu. Dodajte puter dok ne postane mrvičasto, pa umešajte žumanca. Rukama poravnajte, pa umotajte u prozirnu foliju i ohladite bar pola sata u frižideru. Za to vreme, pripremajte fil. Jaja umutite pa dodajte šećer, slatku pavlaku, limunov sok i koru.  Oklagijom razvaljajte testo na debljinu novčića, pa ga prebacite u kalup za pečenje. Polako pritisnite dno i strane, pa odrežite višak testa. Viljuškom izbockajte testo, pa ga vratite pola sata u frižider. Prebacite u pleh obložen pek papirom, pa prekrijte folijom. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Onda, skinite foliju i pecite tart još 20 minuta. Zatim, sipajte fil i pecite još 35 minuta, da se stegne. Pustite da se prohladi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading