LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.
Potrebno je:
Za podlogu:
- 250 g običnog brašna, plus dodatno za posipanje
- 70 g šećera u prahu
- 125 g neslanog putera
- 2 žumanceta
Za fil:
- 5 jaja
- 140 g šećera
- 150 ml slatke pavlake
- 100 ml limunovog soka
- 2 kašike rendane limunove kore
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa šećerom u prahu. Dodajte puter dok ne postane mrvičasto, pa umešajte žumanca. Rukama poravnajte, pa umotajte u prozirnu foliju i ohladite bar pola sata u frižideru. Za to vreme, pripremajte fil. Jaja umutite pa dodajte šećer, slatku pavlaku, limunov sok i koru. Oklagijom razvaljajte testo na debljinu novčića, pa ga prebacite u kalup za pečenje. Polako pritisnite dno i strane, pa odrežite višak testa. Viljuškom izbockajte testo, pa ga vratite pola sata u frižider. Prebacite u pleh obložen pek papirom, pa prekrijte folijom. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Onda, skinite foliju i pecite tart još 20 minuta. Zatim, sipajte fil i pecite još 35 minuta, da se stegne. Pustite da se prohladi.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI TART SA BANANAMA Mirisni desert koji osvežava i sladi u isto vreme, otopićete se od miline
Fenomenalan i sladak, uzećete parče više.
LAGANI TART SA LIMUNOM Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće
Sladak i kremast, nestaće sa stola čim se postavi.
TART SA ŠLJIVAMA ZA KIŠNE SEPTEMBARSKE DANE Kolač koji će vas oboriti s nogu, a uspeva svima
Ako volite voćne kolače, ovaj tart ćete obožavati.
TART SA LIMUNOM U kiselkasto -slatkom spoju različitih ukusa, za sve svečane prilike
Sočan i preukusan, osvojiće i one izbirljive.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)