LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.
Potrebno je:
Za podlogu:
- 250 g običnog brašna, plus dodatno za posipanje
- 70 g šećera u prahu
- 125 g neslanog putera
- 2 žumanceta
Za fil:
- 5 jaja
- 140 g šećera
- 150 ml slatke pavlake
- 100 ml limunovog soka
- 2 kašike rendane limunove kore
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa šećerom u prahu. Dodajte puter dok ne postane mrvičasto, pa umešajte žumanca. Rukama poravnajte, pa umotajte u prozirnu foliju i ohladite bar pola sata u frižideru. Za to vreme, pripremajte fil. Jaja umutite pa dodajte šećer, slatku pavlaku, limunov sok i koru. Oklagijom razvaljajte testo na debljinu novčića, pa ga prebacite u kalup za pečenje. Polako pritisnite dno i strane, pa odrežite višak testa. Viljuškom izbockajte testo, pa ga vratite pola sata u frižider. Prebacite u pleh obložen pek papirom, pa prekrijte folijom. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Onda, skinite foliju i pecite tart još 20 minuta. Zatim, sipajte fil i pecite još 35 minuta, da se stegne. Pustite da se prohladi.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI TART SA BANANAMA Mirisni desert koji osvežava i sladi u isto vreme, otopićete se od miline
Fenomenalan i sladak, uzećete parče više.
LAGANI TART SA LIMUNOM Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće
Sladak i kremast, nestaće sa stola čim se postavi.
TART SA ŠLJIVAMA ZA KIŠNE SEPTEMBARSKE DANE Kolač koji će vas oboriti s nogu, a uspeva svima
Ako volite voćne kolače, ovaj tart ćete obožavati.
TART SA LIMUNOM U kiselkasto -slatkom spoju različitih ukusa, za sve svečane prilike
Sočan i preukusan, osvojiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)