NEODOLJIVI TART SA JABUKOM I ORASIMA Očaravajući desert koji pomera granice dobrog ukusa, u savršenom voćnom spoju
Neodoljiv i sladak, uzećete parče više.
Za testo:
- 300 g brašna (2 šolje od 200 ml + 3 pune kašike)
- kašičica praška za pecivo
- kesica vanilinog šećera (1 kesica)
- 50 ml ulja
- 2 kašike šećera u prahu
- 50 g gustog jogurta
- 1 jaje
- 100 g putera (na sobnoj temperaturi)
Za fil:
- 3 velike jabuke
- pola čaše vode
- 1 čaša belog šećera
- 1 čaša mlevenih oraha
- pola kašičice cimeta u prahu
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte prašak za pecivo, šećere, ulje, jogurt, jaje i puter. Lagano onda dodajte brašno, sve dok testo ne postane mekano. Zatim ga pokrijte i ostavite u frižideru oko 15 minuta. Oljuštite jabuke pa ih iseckajte na kockice. Potom ih stavite u tiganj , pa dodajte šećer i vodu. Kuvajte sve dok ne ispari voda pa umešajte cimet i orahe. Zatim pustite da se prohladi. Razvaljajte testo između dva pek papira dok ne dobijete krug. Izrežite ga tiganjem pa preostali deo testa umotajte u plastičnu foliju i stavite u zamrzivač. Napravite male zaseke na ivicama pa preko nanesite fil od jabuka. Oblikujte ivice po želji. Zatim testo iz zamrzivača narendajte preko fila. Pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, sa ventilatorom. Nakon što se tart prohladi, pospite ga šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
NATAŠIN TART SA BELOM ČOKOLADOM BUDI SVA ČULA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Napravite ovaj kremasti desert po receptu Nataše Veselinović iz Kragujevca
MALINA TART BUDI SVA ČULA Pravo voćno osveženje savršeno za lepo druženje sa prijateljima
Mirisan i sočan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TART OD KEKSA I BELE ČOKOLADE ZA SAVRŠENO JUTRO Pravi se lako, a smaže odmah
Jednostavan, a preukusan.
PROLEĆNI TART SA JAGODAMA Kremasti, lagani desert koji će vas osvežiti u trenu
Fenomenalan i sladak desert oduševiće i one izbirljive.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)