NEODOLJIVI TART SA JABUKOM I ORASIMA Očaravajući desert koji pomera granice dobrog ukusa, u savršenom voćnom spoju

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Neodoljiv i sladak, uzećete parče više.

tart sa jabukama
Shutterstock

Za testo:

Možda vas zanima:

  • 300 g brašna (2 šolje od 200 ml + 3 pune kašike)
  • kašičica praška za pecivo 
  • kesica vanilinog šećera (1 kesica)
  • 50 ml ulja
  • 2 kašike šećera u prahu 
  • 50 g gustog jogurta 
  • 1 jaje
  • 100 g putera (na sobnoj temperaturi)

Za fil:

  • 3 velike jabuke
  • pola čaše vode
  • 1 čaša belog šećera
  • 1 čaša mlevenih oraha
  • pola kašičice cimeta u prahu

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte prašak za pecivo, šećere, ulje, jogurt, jaje i puter. Lagano onda dodajte brašno, sve dok testo ne postane mekano. Zatim ga pokrijte i ostavite u frižideru oko 15 minuta. Oljuštite jabuke pa ih iseckajte na kockice. Potom ih stavite u tiganj , pa dodajte šećer i vodu.  Kuvajte sve dok ne ispari voda pa umešajte cimet i orahe. Zatim pustite da se prohladi. Razvaljajte testo između dva pek papira dok ne dobijete krug. Izrežite ga tiganjem pa preostali deo testa umotajte u plastičnu foliju i stavite u zamrzivač. Napravite male zaseke na ivicama pa preko nanesite fil od jabuka. Oblikujte ivice po želji. Zatim testo iz zamrzivača narendajte preko fila. Pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, sa ventilatorom. Nakon što se tart prohladi, pospite ga šećerom u prahu. 

Bezglutenska Pita Sastojci: 2 jaja 150 g grčkog jogurta 100 ml mleka 200 g kukuruznih pahuljica (kornfleks) Priprema: 1. U činiju razbijete 2 jaja, pa dodate grčki jogurt i mleko. Sve dobro umutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. 2. Dodajte kornfleks i dobro promešajte dok ne omekšaju. 3. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. 4. Pecite 15 minuta na 200°C, dok ne postane zlatno i čvrsto. 5. Kada je pita pečena, iseckajte je i poslužite uz jogurt po želji. Napomena: Mleko, jaja i grčki jogurt ne sadrže gluten. Međutim, kukuruzne pahuljice (kornfleks) mogu sadržavati gluten, zavisno od brenda i načina obrade. Preporučuje se da proverite etiketu i odaberete one koje su označene kao "bez glutena". Prijatno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept #viral_video ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

Komentari (0)