LAZANJE SA GRAŠKOM Posne i slasne, pravi raj za nepca
Ukusno jelo obožavaće cela porodica.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kore za lazanje
- 300 g graška
- 250 ml biljne pavlake za kuvanje
- 150 g biljnog kačkavalja
- 100 g margarina
- 2 kašike brašna
- 500 ml sojinog mleka
- 1 veza peršuna
- 80 ml ulja
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Na otopljenom margarinu propržite grašak pa nalijte malo vode i dinstajte, sve dok ne omekša. Dodajte biljnu pavlaku, pa posolite i pobiberite. Kratko propržite brašno da porumeni, pa nalijte malo mleka. Na rastopljenom maslacu propržite grašak, sipajte malo vode i dinstajte da omekša. Kada voda ispari, sipajte pavlaku koliko da grašak ogrezne. Posolite i pobiberite. Za bešamel propržite brašno samo da porumeni, pa sipajte malo mleka i mešajte. Onda sipajte preostalo mleko i kuvajte, uz neprestano mešanje. Zatim posolite i pobiberite. Dodajte seckani peršun. U ključalu, posoljenu vodu stavite kore za lazanje. Nakon što isplivaju na površinu, izvadite ih. Onda ih isperite pod mlazom hladne vode. Na dno vatrostalne posude poređajte red kora za lazanje, pa prelijte bešamel sosom. Preko rasporedite deo fila s graškom i pospite kačkavaljem. Tako ređajte sve dok ne utrošite sav materijal. Premažite tankim slojem bešamel sosa i pospite rendanim kačkavaljem. Pecite lazanje oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumene.
Možda vas zanima:
POSNE LAZANJE SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Fenomenalno jelo za prave gurmane, zaboravićete da nedostaje meso
Ukusa koji govori više od 1000 jezika.
POSNE LAZANJE Sočne i slasne, nestaće sa stola odmah
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)