RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 250 g mlevenog keksa
- 250 g mlevenih oraha
- 250 g šećera u prahu
- 50 g kakao praha
- 200 g čokolade
- 250 ml slatke pavlake
- 2 supene kašike ruma
Priprema:
Oljuštite krompir pa ga isecite na kocke i stavite da se kuva. Procedite gotov krompir, ispasirajte ga i ostavite da se hladi. Margarin umutite sa šećerom u prahu pa dodajte mleveni keks, kakao prah, ispasirani krompir i mlevene orahe. Sve zajedno dobro sjedinite. Rastopite u posudi 100 grama čokolade, pa je vruću dodajte smesi, sipajte rum i još jednom sve dobro sjedinite. Smesu za tortu prebacite u kalup i ostavite je u frižideru. Kada se ohladi i stegne, pripremite glazuru. Umutite slatku pavlaku da dobijete šlag, pa joj dodajte 100 grama rastopljene čokolade i sve dobro izmešajte. Celu smesu prelijte preko kolača. Ostavite tortu sat vremena u frižideru.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI RUM KOLAČ Pravi se lako, a pojede brzo, nema ko će mu odoleti
Fenomenalan i sladak, bićete oduševljeni.
RUM KOLAČ Jednostavni desert skupog ukusa koji miriše na ljubav
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
RUM KOLAČ TERA VODU NA USTA A pravi se lako i gotov dok pristavite kafu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)