RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.

rum kolač
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg krompira
  • 250 g mlevenog keksa
  • 250 g mlevenih oraha
  • 250 g šećera u prahu
  • 50 g kakao praha
  • 200 g čokolade
  • 250 ml slatke pavlake
  • 2 supene kašike ruma

Priprema:
Oljuštite krompir pa ga isecite na kocke i stavite da se kuva. Procedite gotov krompir, ispasirajte ga i ostavite da se hladi. Margarin umutite sa šećerom u prahu pa dodajte mleveni keks, kakao prah, ispasirani krompir i mlevene orahe. Sve zajedno dobro sjedinite. Rastopite u posudi 100 grama čokolade, pa je vruću dodajte smesi, sipajte rum i još jednom sve dobro sjedinite. Smesu za tortu prebacite u kalup i ostavite je u frižideru. Kada se ohladi i stegne, pripremite glazuru. Umutite slatku pavlaku da dobijete šlag, pa joj dodajte 100 grama rastopljene čokolade i sve dobro izmešajte. Celu smesu prelijte preko kolača. Ostavite tortu sat vremena u frižideru. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading