RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 1 kg krompira
- 250 g mlevenog keksa
- 250 g mlevenih oraha
- 250 g šećera u prahu
- 50 g kakao praha
- 200 g čokolade
- 250 ml slatke pavlake
- 2 supene kašike ruma
Priprema:
Oljuštite krompir pa ga isecite na kocke i stavite da se kuva. Procedite gotov krompir, ispasirajte ga i ostavite da se hladi. Margarin umutite sa šećerom u prahu pa dodajte mleveni keks, kakao prah, ispasirani krompir i mlevene orahe. Sve zajedno dobro sjedinite. Rastopite u posudi 100 grama čokolade, pa je vruću dodajte smesi, sipajte rum i još jednom sve dobro sjedinite. Smesu za tortu prebacite u kalup i ostavite je u frižideru. Kada se ohladi i stegne, pripremite glazuru. Umutite slatku pavlaku da dobijete šlag, pa joj dodajte 100 grama rastopljene čokolade i sve dobro izmešajte. Celu smesu prelijte preko kolača. Ostavite tortu sat vremena u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI RUM KOLAČ Pravi se lako, a pojede brzo, nema ko će mu odoleti
Fenomenalan i sladak, bićete oduševljeni.
RUM KOLAČ Jednostavni desert skupog ukusa koji miriše na ljubav
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.
RUM KOLAČ TERA VODU NA USTA A pravi se lako i gotov dok pristavite kafu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)