KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pravi raj za nepca, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Slasne i pikantne, ovakve do sada niste jeli.

krmenadle sa beli lukom
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g krmenadli
  • 1 crni luk
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica narendane limunove kore
  • 100 ml ulja
  • so, biber

Priprema:

U ulje stavite sitno iseckan crni i beli luk, mlevenu papriku, so i biber po ukusu i koru limuna. Izmešajte i sipajte preko šnicli, dobro ih uvaljajte sa svih strana. Ostavite da stoje u frižideru 2 sata. Ispržite na gril tiganju pazeći da se ne prepeku kako ne bi bile suve. Poslužite uz krompir ili povrće.

Pohovano savršenstvo od banana Sastojci: 2 zrele banane 50 g mlevenih oraha, badema ili lešnika Borovnice po ukusu 100 g posne bele čokolade Priprema: 1. Pripremite banane – oljuštite ih, prepolovite i podelite na manje komade. 2. Dodajte orašaste plodove – pospite izblendirane orahe, bademe ili lešnike po bananama, tako da se lepo oblože. 3. Pecite – zagrejte pleh i ispecite banane sa svih strana dok ne dobiju blago zlatnu boju. 4. Serviranje – na tanjir sipajte borovnice, poređajte tople banane i prelijte ih otopljenom posnom belom čokoladom. 5. Uživajte – poslužite odmah dok je desert topao i čokolada se divno razliva preko banana! Savršen posni desert gotov za par minuta! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #pohovano #njaminjam😋 #viral_video #viralvideos #foruyou ♬ bounce (i just wanna dance) - фрози & joyful

Komentari (0)