FOKAČA SA RUZMARINOM Mekana kao pamuk i sočna, samo dodajte prilog po želji
Služite uz jogurt ili prilog po želji.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

NEODOLJIVA ČOKOLADNA POGAČA Savršena i vruća i hladna, a mekana kao duša
Savršen spoj testa i čokoladnog krema, za prave sladokusce.

FOKAČA OD RAŽANOG BRAŠNA Sa čeri paradajzom, ovakvu do sada niste jeli
Sočna i mekana, prste da poližete.

KROASAN POGAČA IZ BAKINE KUHINJE Mekana kao pamuk, ovakvu do sada niste jeli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZA POSNA POGAČA Gotova očas posla, a nestaće sa stola čim se postavi
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
- 2-3 grančice svežeg ruzmarina
- 300 g brašna
- 15 g kvasca (pola kocke)
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 2 dl mlake vode
- 1 dl maslinovog ulja
- malo krupne morske soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi otopite kvasac i šećer sa malo vode. Pustite da se aktivira. Prosejte brašno, pa dodajte opranu grančicu ruzmarina iskidanu na delove. Umešajte so, kvasac, ulje i vodu, pa zamesite testo. Ostavite ga sat vremena da odstoji. Napravite četvrtast oblik pa na njoj krajem varjače napravite rupice. Premažite maslinovim uljem pa pospite ruzmarinom i krupnom morskom solju. Pecite fokaču u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne porumeni.

SMANJENA STOPA RASTA U SRBIJI Vučić "U prvom kvartalu 3 odsto"

PIJAN ISKASAPIO MAJKU NOŽEM U ZEMUNU: Zadao joj više udaraca po telu i glavi, starica (78) jedva preživela

RUSKI NOVINARI "TROFEJ" ZA KIJEV: Ratni reporteri o ukrajinskim oružanim snagama koje ih "love" po prvim linijama fronta (FOTO)

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!
STUDENTI BLOKADERI SRUŠILI SAJT PLATFORME E-STUDENT! Ne žele da se čuje mišljenje većine o nastavku nastave i ispita

DOSAD NEZABELEŽNO: Crvena zvezda se odlučila na potez kakav se ne pamti

BUDUĆI RUSKI TENKOVI ĆE IMATI MOĆNE TOPOVE I LASERSKU ODBRANU: Sve svetske sile prave nove oklopnjake gledajući situaciju u Ukrajini (VIDEO)

Zar se ovako spšava brak, očajnički želi da ga zadrži: Kanjeova "bivša" se opet grebe za njegovu pažnju, evo kog keca je izvadila iz rukava?

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

GIBANICA SA MESOM Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Služite toplo uz jogurt.

POSNE BRESKVICE Sitni kolači savršeni za svaku svečanost, ukusa koji se pamti
Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, najbolje odmah stavite duplu meru.

PADOBRANCI Čuveni jugoslovenski slatkiš na kome su odrasle generacije
Neodoljiv i sladak, nestaće sa stola odmah.

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
Komentari (0)