SLANA TORTA GOTOVA ZA 15 MINUTA A savršena kao predjelo na svečanoj ili slavskoj trpezi
Uspeva i početnicima, a nikad slasnija.
Potrebno je:
- 2 kuvana jajeta
- 10 pečenih paprika
- 1 čaša kisele pavlake
- 200 g krem sira
- 200 ml majoneza
- 200 g kačkavalja (sečenog na listiće)
- 200 g šunke (sečene na listiće)
- so
- biber
- ulje po potrebi
- 5 maslina
Priprema
Pečene paprike oljuštite pa ispohujte.Onda ih poređajte na dno vatrostalne posude. Sjedinite majonez, pavlaku i krem sir i začinite, pa premažite preko paprika. Preko naređajte šunku, pa opet paprike. Opet nanesite fil, pa kačkavalj pa fil. Narendajte kuvana jaja i ostatak šunke. Dekorišite slanu tortu sitno seckanim maslinama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SLANA TORTILJA TORTA Gotova za pola sata, a mocarela se topi u ustima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
SLANA TORTA OD TIKVICA Pravi se lako, savršena vruća a biće super i hladna, ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slasna, bićete oduševljeni.
SLANA TORTA OD PAPRIKA Brza, dekorativna, preukusna i zasitna, a nema ko je ne voli
Sočna i slasna, svaki gost će uzeti dodatno parče.
SLANA TORTA SA PAPRIKAMA Raskošno predjelo koje nećete moći da prestanete da jedete
Kremasta i slasna, a gotova očas posla.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)