BORANIJA NA VODI Sočna i ukusna, a savršena za dane strogog posta
Toliko je dobra da ćete sipati tanjir više.
Potrebno je:
- 500 g boranije
- 1 veći crni luk
- 3 čena belog luka
- 400 g paradajz pelata
- 1 šargarepa
- 1 paškanat
- 1 lovorov list
- so
- biber
- 1 kašičica origana, bosiljka, timijana
- voda
Priprema:
Operite boraniju i odstranite joj vrhove, pa je isecite na jednake delove. Stavite crni i beli luk u lonac, pa nalijte vodom da ga prekrije. Kuvajte na srednjoj vatri sve dok luk ne postane mekan i staklast. Onda umešajte seckanu boraniju, šargarepu i paškanat, pa sipajte još vode da pokrije povrće. Kuvajte 15 do 20 minuta, na srednjoj temperaturi, dok ne omekša. Onda dodajte paradajz pelate, lovorov list, so, biber, i mediteranske biljke. Zatim, smanjite temperaturu i kuvajte na tihoj vatri još 15-20 minuta, uz povremeno mešanje. Izvadite lovorov list i služite jelo toplo.
Možda vas zanima:
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso
Zasitno i preukusno jelo.
SKUŠA SA ZAČINSKIM BILJEM NAJLEPŠI POSNI RUČAK A savršeno ide uz čašu vina
Savršen posni ručak pravićete i mrsnim danima.
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNE PUNJENE TIKVICE Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, polizaćete i tanjir
Sočne i slasne, a zasitne.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)