BORANIJA NA VODI Sočna i ukusna, a savršena za dane strogog posta
Toliko je dobra da ćete sipati tanjir više.
Potrebno je:
- 500 g boranije
- 1 veći crni luk
- 3 čena belog luka
- 400 g paradajz pelata
- 1 šargarepa
- 1 paškanat
- 1 lovorov list
- so
- biber
- 1 kašičica origana, bosiljka, timijana
- voda
Priprema:
Operite boraniju i odstranite joj vrhove, pa je isecite na jednake delove. Stavite crni i beli luk u lonac, pa nalijte vodom da ga prekrije. Kuvajte na srednjoj vatri sve dok luk ne postane mekan i staklast. Onda umešajte seckanu boraniju, šargarepu i paškanat, pa sipajte još vode da pokrije povrće. Kuvajte 15 do 20 minuta, na srednjoj temperaturi, dok ne omekša. Onda dodajte paradajz pelate, lovorov list, so, biber, i mediteranske biljke. Zatim, smanjite temperaturu i kuvajte na tihoj vatri još 15-20 minuta, uz povremeno mešanje. Izvadite lovorov list i služite jelo toplo.
Možda vas zanima:
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNE PUNJENE TIKVICE Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, polizaćete i tanjir
Sočne i slasne, a zasitne.
POSNI PUNJENI PATLIDŽAN SAVRŠEN LETNJI RUČAK Pola pleha nestane u trenu
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
POSNE PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Sočne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)