NEODOLJIVE LAZANJE SA POVRĆEM Slasno jelo po originalnom italijanskom receptu, bićete oduševljeni
Ukusne i sočne, pravi raj za nepca.
Potrebno je:
- 2 tikvice, tanko sečene
- 1 patlidžan, tanko sečen
- 200 g šampinjona, isečenih
- 1 crvena paprika, isečena na trakice
- 500 g paradajz sosa
- 400 g testenine za lazanje
- 400 ml bešamela
- 150 g kravljeg sira
- 150 g rendane mocarele
- so
- biber
- origano
- maslinovo ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganju sa malo maslinovog ulja ispecite povrće, dok ne omekša. Posolite i začinite. U vatrostalnu posudu ređajte red testa, red povrća, red paradajz sosa i red bešamela. Umešajte kravlji sir i mocarelu između slojeva. Dodajte sir na vrhu. Pecite lazanje oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)