KOLAČ SA BOROVNICAMA Očaravajući voćni desert za bilo koje doba dana
Super ide uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
- 360 g brašna, plus 1/2 kašike
- 1 1/2 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 60 ml mleka, sobne temperature
- rendana korica od 1 velikog limuna
- 6 kašika putera
- 180 g šećera
- 2 velika jajeta
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 360 g borovnica
Za glazuru:
- 240 g šećera u prahu
- 1 1/2 do 2 kašike sveže ceđenog soka od limuna
- 1/2 kašičice limunove kore
Priprema:
Rernu zagrejte na 176 stepeni. U jednoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i so. Ostavite sa strane. U drugoj posudi umutite puter i polovinu šećera na srednjoj brzini, dok se ne sjedine, pa dodajte preostali šećer i mutite 2 minuta. Potom umutite jaja, vanilin ekstrakt i 1 kašičicu limunove korice. Mešavinu sa brašnom dodajte iz dva puta, naizmenično sa mlekom, uz mešanje na niskoj brzini. Pomešajte borovnice sa pola kašike brašna, pa umešajte u testo. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 176 stepeni. Pustite da se prohladi 10 do 15 minuta. Zasebno, u posudi pomešajte šećer u prahu, limunov sok i pola kašičice limunove korice. Preliv prelijte preko kolača, pa ostavite da se stegne. Prijatno!
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)