KOLAČ SA BOROVNICAMA Očaravajući voćni desert za bilo koje doba dana
Super ide uz šoljicu kafe.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

STARINSKI KOMISBROT Jednostavni kolač koji savršeno ide uz kafu ili čaj
Jednostavan kolač bogat suvim grožđem, prste da poližete.

POSNA BAJADERA Neodoljivi desert savršen za svaku svečanu trpezu
Priprema nije komplikovana, a ukus je savršen.

ARAPSKI KOLAČ SA BADEMIMA Jednostavni desert skupog ukusa za sve prilike
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

KOLAČ SVEKRVINO OKO Drugačiji desert od kog će vam poći voda na usta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
- 360 g brašna, plus 1/2 kašike
- 1 1/2 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 60 ml mleka, sobne temperature
- rendana korica od 1 velikog limuna
- 6 kašika putera
- 180 g šećera
- 2 velika jajeta
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 360 g borovnica
Za glazuru:
- 240 g šećera u prahu
- 1 1/2 do 2 kašike sveže ceđenog soka od limuna
- 1/2 kašičice limunove kore
Priprema:
Rernu zagrejte na 176 stepeni. U jednoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i so. Ostavite sa strane. U drugoj posudi umutite puter i polovinu šećera na srednjoj brzini, dok se ne sjedine, pa dodajte preostali šećer i mutite 2 minuta. Potom umutite jaja, vanilin ekstrakt i 1 kašičicu limunove korice. Mešavinu sa brašnom dodajte iz dva puta, naizmenično sa mlekom, uz mešanje na niskoj brzini. Pomešajte borovnice sa pola kašike brašna, pa umešajte u testo. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 176 stepeni. Pustite da se prohladi 10 do 15 minuta. Zasebno, u posudi pomešajte šećer u prahu, limunov sok i pola kašičice limunove korice. Preliv prelijte preko kolača, pa ostavite da se stegne. Prijatno!

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)