KOLAČ SA BOROVNICAMA Očaravajući voćni desert za bilo koje doba dana

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Super ide uz šoljicu kafe.

kolač sa borovnicama
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 360 g brašna, plus 1/2 kašike
  • 1 1/2 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 60 ml mleka, sobne temperature
  • rendana korica od 1 velikog limuna
  • 6 kašika putera
  • 180 g šećera
  • 2 velika jajeta
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • 360 g borovnica

Za glazuru:

  • 240 g šećera u prahu
  • 1 1/2 do 2 kašike sveže ceđenog soka od limuna
  • 1/2 kašičice limunove kore 

Priprema:

Rernu zagrejte na 176 stepeni. U jednoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i so. Ostavite sa strane. U drugoj posudi umutite puter i polovinu šećera na srednjoj brzini, dok se ne sjedine, pa dodajte preostali šećer i mutite 2 minuta. Potom umutite jaja, vanilin ekstrakt i 1 kašičicu limunove korice. Mešavinu sa brašnom dodajte iz dva puta, naizmenično sa mlekom, uz mešanje na niskoj brzini. Pomešajte borovnice sa pola kašike brašna, pa umešajte u testo. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 176 stepeni. Pustite da se prohladi 10 do 15 minuta. Zasebno, u posudi pomešajte šećer u prahu, limunov sok i pola kašičice limunove korice. Preliv prelijte preko kolača, pa ostavite da se stegne. Prijatno!

Postanite profi Sastojci: 400 g brašna T-400 1 jaje 150 ml mleka 1 kvasac So, šećer 200 ml ulja Priprema: U posudu sipajte jaje, dodajte nadošao kvasac s mlekom, so i šećer, pa dobro promešajte. Dodajte ulje, a zatim postepeno umešavajte brašno dok ne dobijete glatko testo. Ostavite da nadolazi 20 minuta. Testo podelite na četiri dela, oblikujte kuglice i premažite ih uljem. Ostavite još 10 minuta. Svaku kuglicu razvijte, prepolovite na četiri dela i oblikujte preklop poput brodića. Složite ih jedno na drugo, pritisnite na sredini i izvucite krajeve kako biste dobili list. Ponovite postupak sa svim kuglicama, složite na pleh, premažite žumancetom i pecite 20 minuta na 180°C. Uživajte u hrskavim i savršenim ružicama koje će oduševiti goste! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryoupage #fyp #foryou ♬ Akon's Beautiful Day - Akon

Komentari (0)