KOLAČ OD POMORANDŽE Aromatični desert koji uspeva svima, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a osvežiće vas u trenu.
Potrebno je:
- 200 g šećera
- 1-2 kašike rendane kore pomorandže
- 3 jajeta
- 120 ml sveže ceđenog soka od pomorandže (2-3 pomorandže)
- 120 ml grčkog jogurta
- 80 ml ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 250 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
Za glazuru
- 100 g šećera u prahu
- 2 kašike soka od pomorandže
- 1-2 kašike rendane kore pomorandže
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer i rendanu koru pomorandže, pa dodajte jaja koja su odstajala na sobnoj temperaturi i dobro umutite žicom. Dodajte ulje, sok od pomorandže i grčki jogurt, kao i ekstrakt vanile. Promešajte dobro. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i solju. Mešajte sve dok ne dobijete testo kao za palačinke. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 60 do 70 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Napravite glazuru od šećera, pomorandžinog soka i rendane kore. Pripremljenom glazurom prelijte kolač.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)