POSNA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Prolećna poslastica koja će vam ulepšati radnu nedelju
Služite hladnu, sečenu na komade.
Potrebno je:
Za baklavu:
- 500 g tankih kora
- 500 g višanja
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g margarina
- 1 kašičica cimeta
Za sirup:
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- sok i kora od jednog limuna
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Ocedite višnje od viška vode. U jednoj posudi pomešajte višnje, šećer, mlevene orahe i cimet. Pleh obložite pek papirom. Na dno pleha stavite jednu koru, pa je premažite margarinom. Ponovite postupak sa još 5 kora. Preko kora rasporedite deo fila od višanja. Preko stavite još 5 kora premazanih margarinom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Završite sa korama. Baklavu isecite na dijamante ili kvadrate pre pečenja. Pecite 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpi sjedinite šećer, vodu, sok i koru limuna, i vanilin šećer. Kuvajte na srednjoj vatri dok ne proključa, pa smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta. Pustite sirup da se malo prohladi. Mlakim sirupom prelijte vruću baklavu. Pustite da upije sirup.
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Očaravajuća poslastica koja miriše na ljubav, u savršenom voćnom spoju
Fenomenalna i sočna, osvojiće vas od prvog zalogaja.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Posna i jednostavna poslastica božanstvenog ukusa
Slatka i sočna, a višnje joj daju posebnu draž.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)