POSNA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Prolećna poslastica koja će vam ulepšati radnu nedelju
Služite hladnu, sečenu na komade.

Potrebno je:
Za baklavu:
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.

BRZA SARAJEVSKA TORTA Starinska poslastica koja budi sva čula, a gotova za tili čas
Prepuna čokolade i orahe, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

POSNA MAKOVNJAČA Mirisna i mekana kao duša, neprevaziđenog ukusa
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.
- 500 g tankih kora
- 500 g višanja
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g margarina
- 1 kašičica cimeta
Za sirup:
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- sok i kora od jednog limuna
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Ocedite višnje od viška vode. U jednoj posudi pomešajte višnje, šećer, mlevene orahe i cimet. Pleh obložite pek papirom. Na dno pleha stavite jednu koru, pa je premažite margarinom. Ponovite postupak sa još 5 kora. Preko kora rasporedite deo fila od višanja. Preko stavite još 5 kora premazanih margarinom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Završite sa korama. Baklavu isecite na dijamante ili kvadrate pre pečenja. Pecite 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpi sjedinite šećer, vodu, sok i koru limuna, i vanilin šećer. Kuvajte na srednjoj vatri dok ne proključa, pa smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta. Pustite sirup da se malo prohladi. Mlakim sirupom prelijte vruću baklavu. Pustite da upije sirup.

PUNJENA JAGNJETINA ZA USKRS Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, nema ko vam neće tražiti recept.

CARSKI MAFINI ZA USKRS Predjelo skupog ukusa koje se pravi brzo i lako
Sočni i slasni, a gotovi za tili čas.
POSNA MOSKVA ŠNIT Savršena voćna poslastica sa ananasom i orasima bez koje nijedno slavlje ne prolazi
Ako volite originalnu verziju, obožavaćete i njenu posnu varijantu.

FARBANJE JAJA KAFOM Način je potpuno prirodan, a neće vam oduzeti puno vremena
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.

GURMANSKI ROLAT SA PEČURKAMA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Ukusan i sočan, ovakav do sada niste jeli.
Komentari (0)