ŠARAN SA SUVIM ŠLJIVAMA Posni specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za savršen ručak
Služite uz krompir.
Potrebno je:
- 1,5 kg dimljenog šarana
- 600-700 g krompira
- 400-500 g crnog luka
- 300 ml belog vina
- 250 g suvih šljiva
- 3 grančice majčine dušice
- so i biber po ukusu
- ulje po potrebi
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Potopite suve šlive u belom vinu, tri sata pre pripreme. Na malo ulja prodinstajte seckan crni luk. Dodajte suve šljive, pa sipajte belo vino i začinite. Promešajte dobro. Napunite šarana pripremljenom smesom. U pleh obložen pek papirom stavite ribu, pa prelijte belim vinom i uljem. Stavite grnčice majčine dušice, pa pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, skinite foliju, pa prelijte ostatkom smese od luka i suvih šljiva. Dopecite još 10 minuta.
Možda vas zanima:
OSLIĆ ORLI Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a savršen za dane Petrovskog posta
Samo dodajte prilog po želji.
HRSKAVI OSLIĆ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Posni delikates osvaja na prvi zalogaj
Savršen ručak za dane Petrovskog posta.
SKUŠA NA MORNARSKI NAČIN Aromatično jelo pogodno za sve svečane prilike
U savršenom spoju različitih ukusa, pravićete stalno.
PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni specijalitet koji greje dušu i telo, ukusa koji se pamti
Poznata je činjenica da riba zamenjuje meso, a ovo jelo će vas raspametiti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)