ŠARAN SA SUVIM ŠLJIVAMA Posni specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za savršen ručak
Služite uz krompir.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni specijalitet koji greje dušu i telo, ukusa koji se pamti
Poznata je činjenica da riba zamenjuje meso, a ovo jelo će vas raspametiti.

SREMSKI PAPRIKAŠ Posni delikates pravi je raj za nepca, pravićete i mrsnim danima
Služite uz krompir ili prilog po želji.

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
- 1,5 kg dimljenog šarana
- 600-700 g krompira
- 400-500 g crnog luka
- 300 ml belog vina
- 250 g suvih šljiva
- 3 grančice majčine dušice
- so i biber po ukusu
- ulje po potrebi
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Potopite suve šlive u belom vinu, tri sata pre pripreme. Na malo ulja prodinstajte seckan crni luk. Dodajte suve šljive, pa sipajte belo vino i začinite. Promešajte dobro. Napunite šarana pripremljenom smesom. U pleh obložen pek papirom stavite ribu, pa prelijte belim vinom i uljem. Stavite grnčice majčine dušice, pa pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, skinite foliju, pa prelijte ostatkom smese od luka i suvih šljiva. Dopecite još 10 minuta.

KUGLOF SA SUVIM ŠLJIVAMA Vratiće vas u dane detinjstva i mirise bakine kuhinje
Jednostavni kolač skupog ukusa voleće svi članovi porodice.

ZAPEČENA PILETINA SA TRAPISTOM Sir se topi u ustima, a meso lepi za prste, obožavaće cela porodica
Svaki zalogaj je raj za nepca.

PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo kome nećete moći da odolite, neprevaziđenog ukusa
Savršena za lepo veče sa prijateljima, nestaće u roku od odmah.

SELJAČKA GIBANICA SA SIROM I KAJMAKOM Toliko je slasna da ćete je sanjati noću
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE BOMBICE OD KEKSA Kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu
Gotove očas posla, a osvajaju ukusom.
Komentari (0)