ŠARAN SA SUVIM ŠLJIVAMA Posni specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za savršen ručak

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Služite uz krompir.

šaran sa suvim šljivama
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 1,5 kg dimljenog šarana
  • 600-700 g krompira
  • 400-500 g crnog luka
  • 300 ml belog vina
  • 250 g suvih šljiva
  • 3 grančice majčine dušice
  • so i biber po ukusu
  • ulje po potrebi


Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Potopite suve šlive u belom vinu, tri sata pre pripreme. Na malo ulja prodinstajte seckan crni luk. Dodajte suve šljive, pa sipajte belo vino i začinite. Promešajte dobro. Napunite šarana pripremljenom smesom. U pleh obložen pek papirom stavite ribu, pa prelijte belim vinom i uljem. Stavite grnčice majčine dušice, pa pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, skinite foliju, pa prelijte ostatkom smese od luka i suvih šljiva. Dopecite još 10 minuta.

Komentari (0)