BELA ČORBA Sočno predjelo koje greje dušu i telo, kao osmišljena za Uskrs
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 1 paškanat
- 1 komad celera
- 1 koren peršuna
- 1 veći krompir
- 1,5 litara vode
- 1 jaje
- 1 čaša kisele pavlake
- so
- peršun
- suvi začin i biber po ukusu
Priprema:
Belo meso isecite na manje kocke. Crni luk iseckajte što sitnije, a kako biste zaobišli suze, češće koristite blender. Na taj način se baš dobro usitni, a nema seckanja i slično, samo pranje posude kasnije.Ostalo povrće očistite pa takođe isecite na manje kocke. U odgovarajućoj šerpici zagrejte ulje pa najpre dinstajte luk i meso uz mešanje kako ne bi zagorelo. Kada luk i meso omeknu, dodajte ostalo pripremljeno povrće, i takođe uz mešanje dinstajte još 1-2 minuta. Postepeno dodajte vodu i kuvajte oko 45 minuta. Umutite jaje i pavlaku, pa dodajte kašiku čorbe i ponovo umutite da se sjedine. Na taj način se jaje neće skuvati odmah čim sipate u čorbu, pa će zaprška izgledati dosta lepše. Dakle, zapršku od jaja i pavlake postepeno sipajte u čorbu, uz mešanje da se ravnomerno rasporedi i sjedini sa ostalim sastojcima.
Možda vas zanima:
PARADAJZ ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Savršenog ukusa, a daće vam energije za ceo dan
Krepi organizam u trenu.
RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.
BEGOVA ČORBA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Sipaćete tanjir više
Kraljica među čorbama, za sve svečane prilike.
ČORBA OD PROSA SA POVRĆEM Puna vitamina, kad je jednom probate pravićete je stalno
Krepi organizam u trenu, a savršenog ukusa.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)