BELA ČORBA Sočno predjelo koje greje dušu i telo, kao osmišljena za Uskrs
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 1 paškanat
- 1 komad celera
- 1 koren peršuna
- 1 veći krompir
- 1,5 litara vode
- 1 jaje
- 1 čaša kisele pavlake
- so
- peršun
- suvi začin i biber po ukusu
Priprema:
Belo meso isecite na manje kocke. Crni luk iseckajte što sitnije, a kako biste zaobišli suze, češće koristite blender. Na taj način se baš dobro usitni, a nema seckanja i slično, samo pranje posude kasnije.Ostalo povrće očistite pa takođe isecite na manje kocke. U odgovarajućoj šerpici zagrejte ulje pa najpre dinstajte luk i meso uz mešanje kako ne bi zagorelo. Kada luk i meso omeknu, dodajte ostalo pripremljeno povrće, i takođe uz mešanje dinstajte još 1-2 minuta. Postepeno dodajte vodu i kuvajte oko 45 minuta. Umutite jaje i pavlaku, pa dodajte kašiku čorbe i ponovo umutite da se sjedine. Na taj način se jaje neće skuvati odmah čim sipate u čorbu, pa će zaprška izgledati dosta lepše. Dakle, zapršku od jaja i pavlake postepeno sipajte u čorbu, uz mešanje da se ravnomerno rasporedi i sjedini sa ostalim sastojcima.
Možda vas zanima:
PARADAJZ ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Savršenog ukusa, a daće vam energije za ceo dan
Krepi organizam u trenu.
RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.
BEGOVA ČORBA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Sipaćete tanjir više
Kraljica među čorbama, za sve svečane prilike.
ČORBA OD PROSA SA POVRĆEM Puna vitamina, kad je jednom probate pravićete je stalno
Krepi organizam u trenu, a savršenog ukusa.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)