SAVRŠENA USKRŠNJA POGAČA Očarava i ukusom i izgledom, a mekana i vazdušasta
Dekorisana uskršnjim jajima, gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je:
Za testo:
- 1 šolja mlakog mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- pola kilograma brašna
- pola šolje šećera
- 2 kašičice soli
- 2 jaja
- 80 g maslaca
- malo ulja za premazivanje činije
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac rastvorite u mlakom mleku sa kašičicom šećera. Pustite da se aktivira nekih sedam minuta. U jednoj velikoj posudi sjedinite brašno, preostali šećer i so. Umešajte nadošli kvasac i umućena jaja, pa mesite pet minuta. Polako dodajte maslac, uz neprestano mešanje, dok ne dobijete meko, glatko testo. Stavite u nauljenu činiju, pa pokrijte i ostavite dva sata na toplom. Na pobrašnjenoj radnoj površini podelite testo na tri dela. Svaki razvucite u dugačku traku. Zatim, isecite tri "konopca", pletenicu upletite i spojite krajeve u oblik venčića. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje, pa utisnite obojena jaja između pletenica. pokrijte i pustite da naraste još pola sata. Premažite pogaču umućenim jajetom i pospite šarenim mrvicama. Pecite pogaču 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠA USKRŠNJA POGAČA Ukras svečane trpeze, uspeće svima, a mekana kao duša
Uspeće i potpunim početnicima, a dobićete brojne komplimente.
KOSOVSKA POGAČA Recept glumca Milana Vasića oduševio domaćice na mrežama
Glumac Milan Vasić nedavno se ostvario u najvažnijoj životnoj ulozi, postao je otac dečaka Despota. Da nije talentovan samo za „daske koje život znače“ pokazuje i ovaj recept za kosovsku pogaču, po receptu njegove majke, koja mu je omiljena, a ne sumnjamo da će se i vama svideti.
MIRISNA FOKAČA SA RUZMARINOM Ukus Italije u svakom zalogaju
Samo dodajte prilog po želji.
FOKAČA SA MASLINAMA I PARADAJZOM Ovako je prave Italijani, uvek bude mekana i sočna
Samo dodajte prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)