ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je:
Za biskvit
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 120 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 2 kašike kakao praha
- 1 dcl mlijeka
- 1 dcl ulja
- malo cimeta
Za fil:
- 1 tegla kompota od višanja
- 2 kašike šećera
- 1 puding od vanile
Za šlag
- 250 ml pavlake za šlag
- 1 vanilin šećer
- malo likera od višanja
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo, kakao, mleko, ulje i cimet, pa sve umutite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Skuvajte kompot od višanja sa šećerom, pa dodajte puding razmućen u malo hladne vode. Kuvajte sve dok se ne zgusne. Preko biskvita stavite fil, pa šlag. Pospite kolač rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)