ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.

Potrebno je:
Za biskvit
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 120 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 2 kašike kakao praha
- 1 dcl mlijeka
- 1 dcl ulja
- malo cimeta
Za fil:
- 1 tegla kompota od višanja
- 2 kašike šećera
- 1 puding od vanile
Za šlag
- 250 ml pavlake za šlag
- 1 vanilin šećer
- malo likera od višanja
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo, kakao, mleko, ulje i cimet, pa sve umutite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Skuvajte kompot od višanja sa šećerom, pa dodajte puding razmućen u malo hladne vode. Kuvajte sve dok se ne zgusne. Preko biskvita stavite fil, pa šlag. Pospite kolač rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:

ORAH KOLAČ Starinski desert od jednostavnih sastojaka koji oduševljava svojim bogatim ukusom
Savršen za svečanu i slavsku trpezu, dobićete brojne pohvale.

NEODOLJIVI TART S JAGODAMA Pomera granice dobrog ukusa, neće mu odoleti ni oni na dijeti
Sočan i kremast, za pravi uživanje.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA I JABUKAMA Desert kakve su pravile naše bake, od jeftinih sastojaka, a skupog ukusa
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

MEDENO SRCE Jednostavni kolač savršen za dane posta koji budi sva čula
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)