ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.

švarcvald kolač
Shutterstock

Potrebno je:
Za biskvit

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 120 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 dcl ulja
  • malo cimeta

Za fil:

  • 1 tegla kompota od višanja
  • 2 kašike šećera
  • 1 puding od vanile

Za šlag

  • 250 ml pavlake za šlag
  • 1 vanilin šećer
  • malo likera od višanja

 

Priprema:
 

Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo, kakao, mleko, ulje i cimet, pa sve umutite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Skuvajte kompot od višanja sa šećerom, pa dodajte puding razmućen u malo hladne vode. Kuvajte sve dok se ne zgusne. Preko biskvita stavite fil, pa šlag. Pospite kolač rendanom čokoladom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading