ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je:
Za biskvit
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 120 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 2 kašike kakao praha
- 1 dcl mlijeka
- 1 dcl ulja
- malo cimeta
Za fil:
- 1 tegla kompota od višanja
- 2 kašike šećera
- 1 puding od vanile
Za šlag
- 250 ml pavlake za šlag
- 1 vanilin šećer
- malo likera od višanja
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo, kakao, mleko, ulje i cimet, pa sve umutite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Skuvajte kompot od višanja sa šećerom, pa dodajte puding razmućen u malo hladne vode. Kuvajte sve dok se ne zgusne. Preko biskvita stavite fil, pa šlag. Pospite kolač rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)