POLICAJKA TORTA SAVRŠENA ZA USKRŠNJU I SLAVSKU TRPEZU Prepuna čokolade i različitih filova
Ako volite jake, čokoladne torte, policajka tortu ćete obožavati.
Potrebno je:
Za 1 koru - prave se 2 kore ukupno:
- 2 jaja,
- 12 kašika brašna
- 12 kašika šećera,
- 12 kašika mleka,
- 2 kašike ulja,
- 1 kašika kakaa,
- pola kesice praška za pecivo
Fil:
- 1 l mleka,
- 16 kašika šećera,
- 250 g putera,
- 200 g crne čokolade za kuvanje,
- 1 kašika ruma ili arome,
- 1 vanilin šećer,
- 250 g mlevenih oraha
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja i mleko. Dodajte kakao, brašno, prašak za pecivo i šećer. Sipajte mleko i ulje pa mutite najslabijom brzinom. U kalup obložen pek papirom preručite smesu pa ravnomerno rasporedite. Pecite koru oko 18 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U toku pečenja proveravajte čačkalicom da li je dovoljno pečeno. Ponovite postupak i za drugu koru pa ostavite pečene kore da se prohlade. Zasebno u posudi pomešajte mleko, šećer, puter, čokoladu za kuvanje, rum, vanilin šećer i mlevene orahe. Kuvajte u šerpi na šporetu dok se sve ne istopi, pa sklonite sa vatre. Podelite obe kore na pola, dobijete 4 kore. U folijom obložen kalup stavite jednu polovinu kore pa je premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poklopite 4 korom pa pustite da se ohladi preko noći. Tortu premažite glazurom ii pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POLICAJKA TORTA Fenomenalna čokoladna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, jaka i kalorična
Savršena poslastica raspametiće i one izbirljive.
POLICAJKA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa kremastim filom, "razoružaće"vas od prvog zalogaja
Izdašna poslastica idealna za sve važne događaje.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)