VAFLE SA JAGODAMA Neodoljivi desert od kog će zamirisati cela kuća
Sočni i mekani kao duša, pravićete stalno.
Potrebno je:
Za testo
- 1 dl brašna od soje
- 1 dl pšeničnog brašna
- 1 dl raženog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika vanilinog šećera
- 1 kasika kristal šećera
- 2-3 kašike lanenog semena
- 1/2 kašičice soli
- 2 jaja
- 5 dl mleka
- 50- 100 g margarina
- jagode
- šećer u prahu
Za umakanje:
- slatko od višanja
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašna, prašak za pecivo, laneno seme, so i šećere i pola količine mleka. Mutite da dobijte homogenu smesu. Onda dodajte jaja, preostalo mleko i otopljeni margarin. Pecite na zagrejanom aparatu za vafle. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZI LEŠNIK KOLAČIĆI Samo 3 sastojka i nema paljenja rerne, savršeni za iznenadne goste
Mekani i neodoljivi, najbolje odmah stavite duplu meru.
MEDENJACI PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Prave se brzo i lako, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
BAKIN KOLAČ SA MERAMA NA ŠOLJE Ukus i miris detinjstva u svakom zalogaju
Zamirisaće cela kuća.
BAKIN KOLAČ PO RECEPTU IZ 19 VEKA Ova dva sastojka su bila drugačija što je mnogo uticalo na ukus
Koristila se mast umesto margarina i soda bikarbona, a ne prašak za pecivo, jer je bila dostupnija.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)