MIRISNI TIRAMISU Savršen slatkiš sa kafom koji budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
Ako volite slatkiše i kafu, tiramisu će vam postati novi omiljeni kolač.
Potrebno je:
- 300 g piškota
- 500 g maskarpone sira
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 300 ml kafe
- 2 kašike ruma
- Kakao za posipanje
Priprema:
Napravite kafu i dodajte rum. Umutite belanca u čvrst sneg. U drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom, skuvajte ih na pari, pa kada se prohlade, dodajte maskarpone sir. Mutite da se dobije ujednačena smesa, pa dodajte belanca. Izmešajte varjačom da smesa bude kremasta. Umačite piškote u kafu, poređajte na dno posude i premažite polovinom fila. Preko stavite opet piškote umočene u kafu i premažite ostatkom fila. Pospite kakaoom tako da se ne vidi beli fil i ostavite kolač da stoji tri sata u frižideru.
Možda vas zanima:
TIRAMISU PO ORIGINALNOJ ITALIJANSKOJ RECEPTURI Bogovski kremasti desert za ljubitelje kafe
Ako volite kafu, ovaj neodoljivi kolač ćete obožavati.
ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Čuveni italijanski specijalitet sa kafom, savršenog ukusa
Sočan kolač sa piškotama i kafom nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU PO ORIGINALNOM RECEPTU IZ 1972 GODINE Sočan i ukusan, a mekan kao duša
Recept je prvi put napravljen 1972. godine, a osmislili su ga žena i kuvar Ada Kampeola, koji se smatra "ocem tiramisua".
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)