BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Savršen spoj baklave i čizkejka u jednoj poslastici.

baklava čizkejk
Printscreen

Potrebno je:

  • 4 pakovanja krem sira omekšana na sobnoj temperaturi
  • pola šolje šećera
  • pola šolje meda
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 šolja pavlake
  • 4 jajeta
  • 1 šolja slanih, pečenih, oljuštenih pistaća + još malo za ukrašavanje
  • 1 pakovanje kora za baklavu
  • 1/3 šolje neslanog putera, rastopljenog
  • 1/4 šolje meda, za serviranje

Priprema:

Rernu zagrejte na 160 stepeni. Kalup obmotajte alu folijom. U jednoj posudi umutite krem sir. Dodajte šećer, med, ekstrakt vanile i pavlaku, pa opet umutite. Onda dodajte jaja i opet sve umutite.Pistaće iseckajte na kockice. U testo dodajte šolju pistaća, a ostatak ostavite za preliv. Dobro mutite dok se sve ne sjedini. Nanesite lagani sloj otopljenog putera između svaka 2 do 3 lista kore. Onda listove isecite na oblik šestougla. Premažite maslacem unutrašnjost kalupa, pa nežno podignite i prebacite naslagano testo u tepsiju i nežno ga pritisnite na dno. Preko pripremljene kore nanesite fil. Ostatak pistaća pospite po vrhu torte.

Komentari (0)

Loading