BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Savršen spoj baklave i čizkejka u jednoj poslastici.
Potrebno je:
- 4 pakovanja krem sira omekšana na sobnoj temperaturi
- pola šolje šećera
- pola šolje meda
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 šolja pavlake
- 4 jajeta
- 1 šolja slanih, pečenih, oljuštenih pistaća + još malo za ukrašavanje
- 1 pakovanje kora za baklavu
- 1/3 šolje neslanog putera, rastopljenog
- 1/4 šolje meda, za serviranje
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Kalup obmotajte alu folijom. U jednoj posudi umutite krem sir. Dodajte šećer, med, ekstrakt vanile i pavlaku, pa opet umutite. Onda dodajte jaja i opet sve umutite.Pistaće iseckajte na kockice. U testo dodajte šolju pistaća, a ostatak ostavite za preliv. Dobro mutite dok se sve ne sjedini. Nanesite lagani sloj otopljenog putera između svaka 2 do 3 lista kore. Onda listove isecite na oblik šestougla. Premažite maslacem unutrašnjost kalupa, pa nežno podignite i prebacite naslagano testo u tepsiju i nežno ga pritisnite na dno. Preko pripremljene kore nanesite fil. Ostatak pistaća pospite po vrhu torte.
Možda vas zanima:
BAKLAVA ČIZKEJK UKUSA ZA ČISTU DESETKU Hrskave kore i kremasti fil teraju vodu na usta
Ako volite klasičnu baklavu, ovaj desert ćete obožavati.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)