ITALIJANSKA SALATA Kremasta i zasitna, može da zameni glavni obrok

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ukusna i hranljiva, ukusa koji se pamti.

italijanska salata
Shutterstock

Potrebno je:

  • 100 g makarona
  • 4 kriške tost-hleba
  • parmezan
  • 10 komada čeri paradajza, isečenog na polovine ili četvrtine.
  • ajsberg salata
  • mocarela sir, isečen na kocke
  • pola glavice crvenog luka, sečen na kockice
  • 50 g crnih maslina

Za dresing:

  • 2 kašike sirćeta
  • dve kašičice senfa
  • malo soli
  • čen belog luka
  • kašičica meda
  • bosiljak
  • maslinovo ulje

Priprema:

Makarone skuvajte po uputstvu sa pakovanja, pa ostavite da se prohlade. Prepecite tost 5 minuta u rerni, dok ne postane hrskav, pa ga iseckajte na kockice. U činiju stavite paradajz, cepkanu salatu, mocarelu, crveni luk i masline. Zasebno pomešajte sirće, senf, med, so, iseckani beli luk, bosiljak i maslinovo ulje. Dobro promešajte, pa prelijte dresingom salatu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading