MAĐARICA Kolač kome je nemoguće odoleti, po receptu starom 20 godina
Za prave ljubitelje čokolade.
Potrebno je:
Za kore:
- 300 g mekog i 300 g oštrog brašna
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 150 g margarina
- 2 jajeta
- 200 ml kisele pavlake
Za fil:
- 1.5 l mleka
- 12 kašika šećera
- 9 punih kašika oštrog brašna
- 200 g crne čokolade
- 200 g margarina
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 500 g margarina
- malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite brašna, šećere, prašak za pecivo, margarin, jaja i kiselu pavlaku. Testo podelite na 7 kora. Isecite papir za pečenje isecite na 3 dela. Oklagijom razvaljajte testo da prekrije papir za pečenje. Tepsiju okrenite naopačke. Pecite testo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne dobije boju. Na taj način ispecite i ostale kore. Šećer i brašno ukuvajte sa mlekom, pa dodajte margarin. Kuvajte 10 minuta, pa umešajte čokoladu. Kore filujte vrućim filom. Odgore stavite nešto teško, kako bi se kore i fil sjedinili. Prelijte kolač čokoladnom glazurom i ostavite u frižideru preko noći. Prijatno!
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM TRADICIONALNI RECEPT ZA MAĐARICU Topi se u ustima
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)