MAĐARICA Kolač kome je nemoguće odoleti, po receptu starom 20 godina
Za prave ljubitelje čokolade.
Potrebno je:
Za kore:
- 300 g mekog i 300 g oštrog brašna
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 150 g margarina
- 2 jajeta
- 200 ml kisele pavlake
Za fil:
- 1.5 l mleka
- 12 kašika šećera
- 9 punih kašika oštrog brašna
- 200 g crne čokolade
- 200 g margarina
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 500 g margarina
- malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite brašna, šećere, prašak za pecivo, margarin, jaja i kiselu pavlaku. Testo podelite na 7 kora. Isecite papir za pečenje isecite na 3 dela. Oklagijom razvaljajte testo da prekrije papir za pečenje. Tepsiju okrenite naopačke. Pecite testo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne dobije boju. Na taj način ispecite i ostale kore. Šećer i brašno ukuvajte sa mlekom, pa dodajte margarin. Kuvajte 10 minuta, pa umešajte čokoladu. Kore filujte vrućim filom. Odgore stavite nešto teško, kako bi se kore i fil sjedinili. Prelijte kolač čokoladnom glazurom i ostavite u frižideru preko noći. Prijatno!
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM TRADICIONALNI RECEPT ZA MAĐARICU Topi se u ustima
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)