MAĐARICA Kolač kome je nemoguće odoleti, po receptu starom 20 godina
Za prave ljubitelje čokolade.

Potrebno je:
Za kore:
- 300 g mekog i 300 g oštrog brašna
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 150 g margarina
- 2 jajeta
- 200 ml kisele pavlake
Za fil:
- 1.5 l mleka
- 12 kašika šećera
- 9 punih kašika oštrog brašna
- 200 g crne čokolade
- 200 g margarina
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 500 g margarina
- malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite brašna, šećere, prašak za pecivo, margarin, jaja i kiselu pavlaku. Testo podelite na 7 kora. Isecite papir za pečenje isecite na 3 dela. Oklagijom razvaljajte testo da prekrije papir za pečenje. Tepsiju okrenite naopačke. Pecite testo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne dobije boju. Na taj način ispecite i ostale kore. Šećer i brašno ukuvajte sa mlekom, pa dodajte margarin. Kuvajte 10 minuta, pa umešajte čokoladu. Kore filujte vrućim filom. Odgore stavite nešto teško, kako bi se kore i fil sjedinili. Prelijte kolač čokoladnom glazurom i ostavite u frižideru preko noći. Prijatno!
Možda vas zanima:

MRAMORNI KOLAČ SA KAFOM Rapsodija ukusa u desertu koji spaja slatko i omiljeni napitak
Savršenog ukusa, po receptu bez mane.

ORAH KOLAČ Starinski desert od jednostavnih sastojaka koji oduševljava svojim bogatim ukusom
Savršen za svečanu i slavsku trpezu, dobićete brojne pohvale.

NEODOLJIVI TART S JAGODAMA Pomera granice dobrog ukusa, neće mu odoleti ni oni na dijeti
Sočan i kremast, za pravi uživanje.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA I JABUKAMA Desert kakve su pravile naše bake, od jeftinih sastojaka, a skupog ukusa
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)