MAĐARICA Kolač kome je nemoguće odoleti, po receptu starom 20 godina

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Za prave ljubitelje čokolade.

mađarica kolač
Shutterstock

Potrebno je:

Za kore:

  • 300 g mekog i 300 g oštrog brašna
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g margarina
  • 2 jajeta
  • 200 ml kisele pavlake

Za fil:

  • 1.5 l mleka
  • 12 kašika šećera
  • 9 punih kašika oštrog brašna
  • 200 g crne čokolade
  • 200 g margarina

Za glazuru:

  • 100 g crne čokolade
  • 500 g margarina
  • malo ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite brašna, šećere, prašak za pecivo, margarin, jaja i kiselu pavlaku. Testo podelite na 7 kora.  Isecite papir za pečenje isecite na 3 dela. Oklagijom razvaljajte testo da prekrije papir za pečenje. Tepsiju okrenite naopačke. Pecite testo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne dobije boju. Na taj način ispecite i ostale kore. Šećer i brašno ukuvajte sa mlekom, pa dodajte margarin. Kuvajte 10 minuta, pa umešajte čokoladu. Kore filujte vrućim filom. Odgore stavite nešto teško, kako bi se kore i fil sjedinili. Prelijte kolač čokoladnom glazurom i ostavite u frižideru preko noći. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading