ZAPEČENA PILETINA SA TRAPISTOM Sir se topi u ustima, a meso lepi za prste, obožavaće cela porodica

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

zapečena piletina sa sirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 500 g krompira
  • 100 g margarina
  • 100 g prezli
  • 150 g trapista
  • suvi biljni začin
  • biber 
  • ulje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Oljuštite krompir, pa isecite kolutove, začinite i stavite u vatrostalnu posudu. Isecite pileće meso na šnicle i začinite. U otopljen margarin umačite svaku šniclu, pa u prezle, pa ređajte preko krompira.Pospite rendanim trapistom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Komentari (0)

Loading